Zelf aan de slag – Gratis

Zelf aan de slag met opdrachten uit mijn praktijk

Meer dan 11 jaar heb ik als zelfstandig psychosociaal therapeut gewerkt en als mensenwerker heb ik meer dan 25 jaar ervaring en opleiding op de teller staan. In mijn “Lessen in Levenskunst” deel ik tips, inspiratie en pragmatische oefeningen voor meer rust, richting & regie in jouw dagelijks leven. Gebaseerd op mijn werk- en levenservaring. 

Mijn doel is dat ik je met deze “Lessen in Levenskunst” aan het denken, aan het voelen en tot actie zet! Meer inspiratie kun je vinden in mijn BLOG. Mocht je op zoek zijn naar een goede psychosociaal therapeut of psychosociaal coach, kijk dan op de lijst van professionals van Psychosociaal Portaal.

Lessen in Levenskunst

Artikel: “Piekeren doorbreken, 5 waardevolle manieren” – In dit artikel leg ik je uit waarom je piekert en wat piekeren nu eigenlijk is. En op basis daarvan geef ik je 5 waardevolle manieren om piekeren te doorbreken.

Artikel: “Voor meer zelfvertrouwen: Dagboek met een roze bril– In dit artikel werk je op een fijne manier aan meer zelfvertrouwen en een gezond zelfbeeld. Je leert hoe je anders, positiever en milder, naar jezelf kunt kijken.

Artikel: “Mijn kernwaarden ontdekken– Een praktische coachoefeningen die jou laat zien vanuit welke belangrijke kernwaarden je wilt leven. Vanuit je waarden leven en handelen is de basis voor een tevreden leven en ’n stevige bodem vanuit waar je los kunt laten wat jou niet meer dient.

Artikel: “Tips bij faalangst- Voel jij je veilig genoeg om fouten te maken?– Vind je het moeilijk om fouten te maken? Dan is deze oefening voor jou. Met het beantwoorden van deze vragen krijg je meer inzicht in jouw faalangst. Een eerste stap om hier ook wat aan te doen!

Artikel: “Teveel ideeën in je hoofd – Loopt jouw hoofd over met teveel ideeën en plannen? En levert dit, ondanks jouw enthousiasme, vooral stress op? Lees dan dit artikel en leer dé 3 vragen die jou helpen uit je hoofd!

Artikel: “Koop tijd voor jezelf – Doe je alles zelf? Houd je ’n ontelbare hoeveelheid ballen in de lucht. En weet je niet waar de tijd blijft? Laat dit artikel jou helpen om meer tijd voor jezelf vrij te maken.

Stress burn-out counselling, slaapcoaching voetmassageIk ben Roos Streumer (1973). Meer dan 25 jaar, waarvan 11 jaar als psychosociaal therapeut, ben ik werkzaam geweest binnen de GGZ, het Sociaal Domein en binnen het Psychosociaal Werk.

In 2024 leg ik mijn werkzaamheden als therapeut neer voor iig een jaar. Ik weet nog niet weet of en wat ik met mijn opgedane kennis, vaardigheden en werkervaring ga doen.

Wel wil ik graag contact houden met het werkveld. Dit doe ik door mij in te zetten als coördinator voor Psychosociaal Portaal.

En daarnaast door “Lessen in Levenskunst” waarin ik tips, inspiratie en pragmatische oefeningen deel voor meer rust, richting en regie in jouw dagelijks leven. Gebaseerd op levenservaring, meer dan 25 jaar werkervaring en 11 jaar ondernemerschap binnen deze sector.