Psychosociale Therapie in Amstelveen

psychosociale therapie in AmstelveenJij en jouw verhaal staan centraal bij Mentaal Onderhoud

En niet een specifieke methodiek of een vast programma. Jij en jouw verhaal verdienen maatwerk. Psychosociale therapie is een laagdrempelige vorm van begeleiding voor ieder die dat nodig heeft of wie daar profijt van wil hebben. Verder wil in het leven. Hieronder meer over psychosociale therapie in Amstelveen.

Met ingang van 1 januari 2024 leg ik mijn werkzaamheden als psychosociaal therapeut voor iig een jaar neer. Om deze reden neem ik op dit moment geen nieuwe cliënten meer aan.

Je kunt op Psychosociaal Portaal kijken voor een goed opgeleide en integere psychosociaal therapeut of coach.

Quickfixes, oftewel lapmiddeltjes die je snel van je klachten en nare gevoelens afhelpen, werken niet. Sterker nog, het kan ervoor zorgen dat je verder van jezelf af komt te staan. Maar wat werkt dan wel?

Rust, Richting & Regie

In mijn praktijk werk ik met drie pijlers; Rust, richting en regie. Werken aan deze drie pijlers zorgt ervoor dat je jezelf als uitgangspunt neemt zonder de behoeften van de ander uit het oog te verliezen.

Rust

Rust geeft ruimte om verbinding te maken met jezelf, je lichaam, je omgeving en anderen. Eigenlijk wat er werkelijk toe doet voor jou. Je gaat jezelf en jouw situatie vanuit verschillende invalshoeken zien en ervaren. Dat geeft ruimte voor verandering.

En dit lukt niet als je maar door blijft gaan, blijft vasthouden aan wat niet werkt of (onbewust) blijft vermijden wat lastig of pijnlijk is. Of wat op dat moment aandacht nodig heeft.

Soms komt je leven letterlijk tot stilstand zoals bij een burn-out of een heftige gebeurtenis (life-event). Meestal is dit aanleiding om anders in het leven te willen of zelfs moeten staan.

Richting

Als je weet wat er voor jou echt toe doet, ga je jouw opties en richting bepalen. Wat past bij jou? Wat is écht belangrijk voor jou? Zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Ieder mens heeft namelijk perspectief nodig in het leven. Want zonder perspectief kan het leven uitzichtloos worden. Je hebt iets nodig om voor te gaan. Hoe klein ook.

Regie

Regie is iets anders dan controle. Controle is schijnveiligheid creëren, want het leven loopt vaak anders dan verwacht. Kan je een stevige loer draaien. Regie betekent dat je je ervan bewust bent dat je altijd vrij bent om te mogen kiezen. Op wat voor manier dan ook. Keuzes die goed zijn voor jou en aansluiten op wat voor jou echt belangrijk is. En dat je ervoor zorgt dat je doet wat hiervoor nodig is (actie). Op jouw manier.

Voor wie?

Mentaal Onderhoud biedt psychosociale therapie in Amstelveen voor iedereen van 18 jaar en ouder mits de hulpvraag niet direct voortvloeit vanuit ernstige psychische/psychiatrische problematiek. Raadpleeg dan de huisarts.

Mijn opleidingen in grote lijnen

 • Inservice opleiding tot B (psychiatrische) verpleegkundige, oude stijl
 • Meerjarige erkende opleiding tot counsellor/ psychosociaal therapeut
 • Acceptance and Commitment Therapy voor professionals
 • Slaapcoaching (training)
 • Rouw- en verliesbegeleiding (training)
 • Stress en burn-out behandeling (diverse trainingen)
 • Allerlei korte trainingen, webinars, literatuurstudie etc

Praktisch

 • We starten altijd met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek
 • Er is meestal geen wachtlijst, we starten snel
 • Een sessie duurt 75 minuten
 • Frequentie van de sessies bepalen we samen, meestal om de week
 • Duur van het traject bepalen we samen
 • Nazorggesprekken zijn belangijk en altijd mogelijk
 • Lees hier meer over tarieven en vergoeding

Roos Streumer

Als psychosociaal therapeut sta ik met beide voeten op de grond. Ik werk diepgaand als dit kan, ik ben pragmatisch als dit nodig is en ik gebruik humor als dit gepast is. En ik vind het vooral belangrijk dat je hier een plek vindt waar je je vertrouwd voelt. Koffie, thee en een goed gesprek staan voor je klaar.

Reserveer hier makkelijk online een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Leesvoer: