“Sinds ik mij besef dat ik niet alles kan en moet in het leven, ervaar ik rust, plezier en voldoening. En opluchting, vooral opluchting.”- Roos, coach en counsellor in Amstelveen

coach en counsellor in AmstelveenIk ben Roos Streumer (1973),  trotse eigenaresse van Mentaal Onderhoud. Als coach en counsellor in Amstelveen help en inspireer ik je meer uit je dag en nacht te halen. Niet door meer te willen, maar juist door meer (los) te laten.

Ik wist al jong wat ik wilde. Als meisje van 17 jaar had ik al de drive om het leven van mensen met problemen makkelijker en overzichtelijker te maken. Ik las werkelijk alles wat los en vast zat over psychologie: “Waarom doen mensen wat ze doen en wat drijft hen?”. En boeken van Yvonne Keuls, die verslond ik gewoon. Mijn besluit stond vast; Ik moest en zou met mensen aan de slag.

Wat ik vond en vind nog steeds: “Niemand hoeft er alleen voor te staan. Je hoeft het echt niet alleen te doen”.

En zo geschiedde het. Vanaf 1997 ben ik opgeleid en werkzaam geweest als psychiatrisch verpleegkundige/ sociotherapeut Ggz, klantmanager, casemanager/ trajectbegeleider en re-integratiecoach: Bekijk gerust mijn LinkedIn profiel.

In 2010 ben ik gestart met de opleiding tot stress counsellor. In eerste instantie om mijn werk als re-integratiecoach de nodige verdieping te geven. Tijdens deze opleiding kwam een oude wens boven drijven. Als jonge vrouw (tijdens de studie psychologie) wilde ik niets liever dan werken in mijn eigen praktijk. Deze wens is altijd blijven sluimeren.

Ik heb tijdens mijn loopbaan veel persoonlijk en arbeidsgerelateerd leed gezien. Ook mijn eigen (werkend) leven kent, zoals ieders leven, een variatie aan “ups en downs”. Door eigen levenservaring en mijn “rugzak” vol verhalen en ervaringen van patiënten en cliënten en vooral hoe ik hier mee omga, heb ik als professional en als mens een enorme groei doorgemaakt.

In 2012 heb ik mijn diploma behaald, Mentaal Onderhoud werd een feit. Meer dan 20 jaar (werk-)ervaring heeft mij tot de ervaren professional gemaakt die ik nu ben. Hulpverlening is een “ambacht” waarvoor je opleiding en veel werkervaring moet op blijven doen. Én waarvoor je uit het juiste hout gesneden moet zijn. Je redt het niet met het alleen toepassen van methodieken.

“Ik heb geleerd dat een zoektocht naar de verbeterde versie van mijzelf en allerlei strategieën om grip te krijgen op mijn leven juist averechts werken.”

Wat wel werkt is terug gaan naar de essentie, “back to basic” dus. Voor mij betekent dit dat ik steeds terug ga naar mijzelf. Dit betekent dat ik stil sta bij de volgende vragen; Wat heb ik nodig? Wat zijn mijn behoeften en verlangens? Aan wat en wie wil ik mij verbinden? Wat is werkelijk van waarde in mijn leven? Dit geeft inzicht in mijzelf en vooral veel realiteitszin. Zelfkennis geeft jou kracht en hiermee de regie op jouw leven terug! Je kan en moet nu eenmaal niet alles doen het leven. Je mag keuzes maken. En duidelijk hierover zijn, niet alleen naar jouw omgeving, maar vooral naar jezelf.

Maar hoe doe je dat? Kijk, daar wil ik jou als coach en counsellor in Amstelveen graag bij helpen.

Uit persoonlijke en vooral professionele ervaring weet ik dat een counsellingsproces niet makkelijk is. Ook dit gaat met “ups en downs”. Veel mensen geven op als het lastig en confronterend wordt. Het is menselijk om op de oude voet verder te gaan, omdat dit vertrouwd is, ook al is het niet wat eigenlijk goed voor je is. Juist op deze momenten ervaren cliënten mijn begeleiding als coach en counsellor in Amstelveen een enorme meerwaarde.

“Op het moment dat ik je een spiegel voorhoud, houd ik jouw hand vast zodat je je veilig genoeg voelt om daarin te kijken.”

Ieder traject start ik met een kosteloos en vrijblijvend gesprek om op een ontspannen manier kennis met elkaar te maken. Koffie, thee en een goed gesprek staan voor jou klaar! Interesse? Maak een afspraak via het contactformulier  , maak online een afspraak of bel 06 33 05 25 45.

Daar counselling en slaapcoaching bied ik ook massages ter ontspanning aan; Namelijk een voetmassage volgens de Indonesische methode en De Indiase Hoofdmassage. Naar mijn idee past dit uitstekend binnen mijn aanbod naar meer rust, energie en veerkracht.

Nog wat weetjes over mij:

  • Ik woon samen met mijn vriend Dirk. Vanwege deze liefde ben ik in 2009 van mijn geliefde Utrecht naar Amstelveen verhuisd.
  • Mijn passie is klassiek ballet, moderne dans en spitzen. Minimaal één keer per week ben ik aan de barre te vinden.
  • Ik ben dol op melkchocolade, flauwe humor, een lekker glas wijn en een goed gesprek over iets of juist helemaal niets.
  • Ik vind het heerlijk om over mijn vak te schrijven. Maar ja, ik neem daar veel te weinig tijd voor…