Coach en counsellor in Amstelveen

coach en counsellor in Amstelveen“De zoektocht naar de verbeterde versie van mijzelf en allerlei strategieën om controle te krijgen op mijn leven, werkten juist averechts”

Ik ben Roos Streumer (1973),  trotse eigenaresse van Mentaal Onderhoud. Als coach en counsellor in Amstelveen help en inspireer ik je meer uit je dag en nacht te halen. Niet door meer te moeten (doen), maar juist door meer (los) te laten of beter; Anders vast te houden.

Rust nemen is niet alleen belangrijk om te ontspannen en op te laden. Rust biedt je ook ruimte om stil te staan bij jezelf en welke richting bij jou past.  Zo neem je de regie op je leven weer terug. Voluit leven noem ik dat.

Zelf heb ik ervaren dat rust nemen niet altijd makkelijk is. We leven in een veeleisende maatschappij die alsmaar doorgaat. En ik vond het makkelijker om daarin mee te gaan, dan om eens bij mijzelf stil te staan. Ik paste mij op een perfectionistische wijze aan. Ik wilde vooral niet moeilijk doen.

Ik was sterk, flexibel en een echte doorzetter.

Dat had ik eerder als psychiatrisch verpleegkundige al bewezen. En ik was kampioen “mijzelf helpen”, want dat doe je als hulpverlener. Ik had niemand nodig. “Zelf doen!”, riep ik als kind al. En klachten als vermoeidheid en slapeloosheid probeerde ik met snelle oplapmiddeltjes uit de weg te werken.

De prijs die ik betaalde was hoog. Burn-out klachten (2006). Het heeft zes maanden geduurd voordat ik volledig was opgeknapt. In deze periode en vooral in de jaren daarna heb ik ontzettend veel geleerd. Niet alleen over mijzelf en het leven, maar vooral over mijzelf als hulpverlener.

Ik heb geleerd hoe om te gaan met mijn onzekerheid en de onzekerheden die het leven met zich meebrengt. En hoe ik mijzelf als uitgangspunt neem zonder de verbinding met de ander en mijn omgeving uit het oog te verliezen. En dat is precies waar ik jou mee kan helpen.

Mijn eigen praktijk

Mijn burn-out klachten waren niet de aanleiding voor het starten van Mentaal Onderhoud. Een eigen praktijk met een fantastische lichtval, die wens is al ontstaan als jonge vrouw tijdens mijn studiejaren. Een wens die sluimerend aanwezig bleef en die ik in 2012 liet uitkomen.

Ik was 17 jaar toen ik besloot hulpverlener te worden. “Waarom doen mensen wat ze doen?” was de vraag die mij hiertoe dreef én om alles wat los en vast zat over psychologie te lezen. Dat doe ik trouwens nog steeds.

Quickfixes, lapmiddeltjes of maatwerk

Inmiddels heb ik al meer dan 20 jaar ervaring als begeleidingskundige/gedragskundige op HBO niveau. Quickfixes oftewel lapmiddeltjes die je snel van je klachten en nare gevoelens afhelpen, werken niet. Sterker nog, het kan ervoor zorgen dat je verder van jezelf af komt te staan. Hoe goed bedoeld ook.

Een specifieke methodiek of wat mij of een ander helpt, hoeft niet voor jou te werken. Ieder mens, ieder verhaal en iedere situatie is weer anders en dat vraagt om maatwerk. Om dit te bieden ben ik altijd in ontwikkeling. Naast een erkende HBO opleiding tot counsellor, volg ik met veel plezier bij- en nascholing binnen mijn vakgebied.

Van origine ben ik psychiatrisch verpleegkundige. Dit geeft mij een fantastische en bovenal solide, professionele basis. Vanaf 1997 ben ik veelal in de Ggz, binnen het Sociaal Domein en als re-integratiecoach en -counsellor werkzaam geweest. Mijn werkervaring en opleidingen bundel ik in mijn werk als counsellor.

Recent heb ik de basisopleiding Acceptance and Commitment Therapy bij ACT in Actie, één van dé 3 erkende opleiders in Nederland, met succes afgerond.

Daarnaast ontwikkel ik mij steeds meer als masseur gericht op ontspanning en het verlichten van stressklachten. Op deze manier wil ik als masseur, coach en counsellor in Amstelveen een steeds completer aanbod bieden, zodat jij meer uit je dag en nacht kunt halen.

Meer over mij

  • Ik woon samen met mijn vriend Dirk. Vanwege deze liefde ben ik in 2009 van mijn geliefde Utrecht naar Amstelveen verhuisd.
  • Mijn passie is klassiek ballet, moderne dans en spitzen. Minimaal één keer per week ben ik aan de barre te vinden.
  • Ik ben dol op melkchocolade, flauwe humor, een lekker glas wijn en een goed gesprek over iets of juist helemaal niets.
  • Ik schrijf over stress en burn-out voor het online magazine Stressedout.
  • Ik heb een bijdrage geleverd aan het boek “Twijfelmoeder” van Patricia de Rijck.
  • Ik werk samen met Gezonder Nederland als slaapcoach.