Inzending Schrijfwedstrijd Bedankbrief – “Lieve Zus”

“Lieve zus,

Ondanks alles wat er gebeurt is wil ik jou graag bedanken. Want uiteindelijk hebben de dingen die zijn gebeurd mij gemaakt tot wie ik nu ben.

Ik keek echt naar je op, je was een voorbeeld voor mij in hoe je met mensen omging, overal een antwoord op had en hoe je in het leven stond. Misschien keek ik wel tegen je op, terwijl je eigenlijk gewoon mijn kleine zusje bent. Maar nu, na een paar jaar kan ik inzien wat het allemaal heeft opgeleverd. Ja, ik ben jou kwijt en dat is nog steeds heel verdrietig. Maar laat ik het van een andere kant bekijken, wat heb jij en ons als gezin allemaal gebracht.

Het begon een paar jaar geleden, we moesten door een zware tijd en helaas hebben wij het contact verloren. Er zijn dingen gebeurd, die duidelijk anders hadden moeten gaan. Maar achteraf…..

Ons gezin is ontzettend hecht geworden, ik dacht altijd dat ik een goede band had met mijn familie. Maar na alles kan ik zeggen dat het toen niet zo was of beter gezegd anders. We zijn er zo ontzettend sterk uitgekomen. Natuurlijk zijn er nog steeds meningsverschillen en natuurlijk de plagerijtjes, maar niemand komt meer tussen ons in staan. Ik heb dankzij jou een goede band met onze broertjes en zusje. Ik kon er voor hun zijn in die periode en ik ben ze ook steeds meer gaan waarderen.

Wat ik eerst als vanzelfsprekend zag, zie ik nu als bijzonder. En daardoor kan ik er meer van genieten.

Ik ben zelf sterker geworden als persoon, ik laat niet meer de kaas van mijn brood eten. Ik zeg waar het op staat en geef mijn mening als het moet. Maar ook heb ik geleerd dingen te doen en risico’s te nemen. Misschien als alles volgens het boekje was verlopen, zat ik nu niet in Engeland. Een jaar lang weg bij mijn familie, het was waarschijnlijk altijd een droom gebleven.

Ik heb geleerd door alles op te schrijven mijn emoties onder controle te krijgen. Ik heb door jou een verwerkingsproces gevonden die voor mij werkt. Ik heb ontdekt dat ik dingen van mij af kan schrijven en het ook nog eens leuk is.

Waar ik vaak een binnenvetter ben met een half vol glas. Heb ik van jou geleerd meer open te zijn. Deel je zorgen en praat erover met de mensen die belangrijk voor je zijn. Want soms kan zo’n belangrijk persoon veranderen en ken je die niet meer terug. Mensen veranderen, door verschillende omstandigheden. Helaas, maar wel waar. Dus geniet van de mensen om je heen, ze zijn er nu.

Deel bijzondere momenten, laat ze voelen dat ze speciaal zijn. Want er kan zomaar iets gebeuren en dan heb je altijd spijt.

Eerst was het overleven.. En nu is het leven. Ik voelde altijd de verantwoordelijkheid van het hele gezin op mijn schouders, mede door jou. Maar nu kan ik zeggen dat ik deze verantwoordelijkheid kan laten waar hij hoort. En dat is niet op mijn schouders. Ik kan daardoor meer genieten van het leven en eruit halen wat erin zit. Ik kan mijn familie nu achterlaten in Nederland voor een jaar, zonder elke dag te vragen of het wel goed gaat met iedereen. Ik kan het meer loslaten, en dat heb jij mij geleerd. Laat de aap waar hij hoort, je hoeft ze niet te sparen op je schouders. Let it go…

Dank je wel lief zusje, ondanks alle moeilijkheden kan ik je bedanken voor alles wat het mij gebracht heeft. Het is geen zorgeloos leven, maar wel een makkelijker leven.

Liefs, Jante”

Mijn naam is Jante en ik ben 21 jaar.  Mijn website is www.afterrain.nl (persoonlijk, mijn verhaal). Afterrain is afgeleid van het spreekwoord na regen komt zonneschijn. Na de spreekwoordelijke regen was ik toe aan de zon. Een nieuw avontuur, en daarom besloot ik een jaar in Engeland te gaan werken. Sinds september woon en werk ik in Cambridge als au pair. Door middel van mijn blog geef ik jullie graag een kijkje in mijn leven als au pair in Engeland.

Jante schreef een zeer openhartige bedankbrief. Bezoek haar website voor haar bijzondere verhaal! Zij is ook te vinden op Facebook. Wil je ook meedoen met deze schrijfwedstrijd? Stuur dan je inzending in vóór zaterdag 28 oktober 2017. Lees voor je begint mijn eigen bedankbrief en de uitleg: Bedankbrief aan mijn cliënten & schrijfwedstrijd.

Lees hier een andere inzending “Allemaal Olifanten“.

Ik hoop op nog meer van deze prachtige bedankbrieven! – Liefs Roos

Bezoek Mentaal Onderhoud ook op Facebook!

Reacties