Bedankbrief aan mijn cliënten & schrijfwedstrijd!

Bedankbrief aan al mijn (ex-) cliënten.

“Lieve cliënten,

Meestal zijn jullie degenen die mij bedanken,  na een gesprek of in een mailtje aan mij. Ik krijg met regelmaat een lief kaartje en laatst zelfs chocola. Jullie zijn niet zuinig als het gaat om het geven van een bedankje. En dat doet mij iedere keer weer goed. Een “dank-je-wel” is zo mooi en waardevol. Ik lees jullie woorden vaak terug. Zeker op momenten dat het even niet mee zit. Het geeft mij moed om door te zetten.

Vandaag wil ik jullie bedanken!

Misschien klinkt het een beetje gek, maar zonder jullie zou Mentaal Onderhoud niet bestaan. Het zou geen enkel bestaansrecht hebben. Ik kan wel in mijn eentje in mijn praktijkruimte gaan zitten, wachtend op niemand. Maar dat heeft niet zoveel zin.  Jullie maken mijn praktijk. En dat is zo belangrijk voor mij, dat jullie uit zoveel mogelijkheden voor therapie, counselling of coaching uiteindelijk met mij in zee gaan. Dank jullie wel daarvoor!

Wat ik ook heel bijzonder vind is jullie openhartigheid. Ik ben dankbaar dat jullie in mij een vertrouwenspersoon zien waar je je hart kunt luchten. Aan wie je alles kunt vertellen waar je mee zit, zelfs de dingen die je niet aan je partner of je beste vriend(in) vertelt. Ik voel mij bevoorrecht om naar jouw verhaal te mogen luisteren. Ik ben mij ervan bewust dat ik vaak de enige ben die jouw complete verhaal kent. Het voelt daardoor nooit als werk, maar als iets wat ik vooral graag doe. En wat ik voor jullie mág doen.

Ik ben heel dankbaar dat jullie het voor mij mogelijk maken om mij steeds verder te ontwikkelen als professional en als mens. Natuurlijk is wat ik tijdens mijn studie en nascholing leer belangrijk en waardevol. Maar in de praktijk leer je dit vak pas. Ik merk dat mijn counselling de afgelopen jaren, dankzij de gesprekken met jullie, in kwaliteit groeit. Ik heb echt mijn eigen stijl ontwikkeld. Daar ben ik heel blij mee. Daarom vind ik jullie feedback ook waardevol; Waar ben je tevreden mee? En hoe kan ik je nog beter helpen?

Wat was ik nerveus voor mijn eerste counsellingsgesprek in mijn eigen praktijk. “Doe ik het wel goed? Is mijn cliënt straks wel tevreden? En wat als dat niet zo is?”. Allemaal vragen die door mij heen gingen. Gelukkig verdween dat snel. Omdat jullie mijn counselling waardevol vinden, heb ik veel zelfvertrouwen als counsellor opgebouwd. Als ik weer eens een periode heb dat ik de stekker uit mijn praktijk wil trekken (dat gebeurt nog wel eens), dan houd ik door jullie vol. Jullie zijn degenen voor wie ik dit doe. Ik kan geen counsellor zijn zonder jullie. – Liefs Roos”

En nu jij – Schrijfoefening “De Bedankbrief”.

En…ben je geïnspireerd geraakt? Wil je ook iemand bedanken met een persoonlijke brief? Hieronder lees je hoe.

 • Wie wil jij in jouw persoonlijke brief bedanken? Je vader of moeder, je beste vriendin, een docent die veel voor je heeft gedaan, je kinderen, je man/partner, een held of heldin (al ken je deze niet persoonlijk), een persoon die je enorm inspireert, een voor jouw belangrijke schrijver, een zanger, je sportdocent enz… of een groep personen, zoals ik heb gedaan….
 • Omschrijf wat deze persoon voor jou betekent of heeft betekend.
 • Omschrijf op welke manier deze persoon positief aan jouw leven bijdraagt of heeft bijgedragen.
 • Omschrijf op welke manier deze persoon jou inspireert, motiveert, ondersteunt enzovoort.
 • Verwijs gerust naar bijzondere gebeurtenissen en ervaringen.
 • Als het mogelijk is, stuur de brief naar deze persoon op. Nee, niet mailen, maar echt opsturen!
 • Of nog mooier! Overhandig je bedankbrief persoonlijk aan de ontvanger.

Wil je meedoen met de schrijfwedstrijd? Even wat regeltjes:

 • Schrijf  een brief van minimaal 450 tot maximaal 750 woorden (ongeveer).
 • Je hoeft geen “schrijver” te zijn, het gaat om jouw intentie.
 • Je brief schrijf je in het Nederlands, ik controleer de brief nog op tik- en spelfouten en pas deze aan. Aan de inhoud verander ik niets.
 • Jouw brief plaats ik op deze site als een blog en ik deel deze blog op social media.
 • Naast je naam (als afzender van de brief), wil ik ook je website of blogsite vermelden en een linkje hier naartoe plaatsen!
 • Je kunt natuurlijk ook anoniem deelnemen. Dan vermeld ik je naam helemaal niet.
 • Graag ontvang ik je brief vóór zaterdag 28 oktober 2017. De week daarop bepaal ik met een nu nog onbekend jury-lid, wie er wint. Uiteraard kijk ik ook naar de likes en de reacties op Social Media onder de inzendingen. Maar niet alleen, het gaat mij erom of de brief raakt.
 • Over wat je kunt winnen, ben ik nog  niet uit. Denk aan een mooi, luxe schrijfboekje en/of een cadeaubon. Suggesties zijn welkom!
 • Verstuur je inzending naar info@mentaalonderhoud.nl
 • En…..vergeet je inzending niet naar de ontvanger te versturen of persoonlijk aan de ontvanger te overhandigen. Als dit mogelijk is.

Tot slot

Deze oefening in dankbaarheid draagt positief bij aan jouw eigen welzijn. Maar dit is tijdelijk. Je kunt met regelmaat een bedankbrief aan iemand schrijven en eventueel opsturen. Je kunt ook een lief bedankkaartje sturen aan iemand. Gewoon omdat het kan.

Bedenk eens wat een bedankbrief met de ontvanger doet. Stel dat je zelf zo’n brief krijgt van iemand. Dat is een boost voor je zelfwaardering. Het raakt je. Het is een tastbaar document wat je steeds terug kunt lezen. Het herinnert je aan jouw succes, jouw bijdrage aan iemands leven, aan liefde en vriendschap. Je wordt je bewust dat wat jij zo normaal vindt, als heel bijzonder wordt ervaren.

Veel succes!

Ik ben Roos Streumer (1973). Door het schrijven van artikelen wil ik jou inspiratie en tips geven zodat jij meer uit je dag en nacht kunt halen.

In het dagelijks leven werk ik met veel plezier in mijn praktijk in Amstelveen waar ik stress en burn-out counselling, psychosociale therapie, slaap-coaching en ontspannende massages bied.

Wil je geen enkel artikel missen? Schrijf je dan in voor Mentaal Magazine. Of volg mij op Facebook, LinkedIn of Instagram.

Heb je vragen over dit artikel of vragen of interesse in mijn begeleiding? Stuur gerust een mail naar: info@mentaalonderhoud.nl of gebruik het contactformulier.

Reacties