Slaapcoach in Amstelveen

slaapcoach in AmstelveenHaal meer uit je nacht, zodat je meer uit je dag kunt halen

Je staat er nooit echt bij stil. Maar als het slapen niet meer lukt, weet je pas hoe belangrijk dit is. Een gezonde nachtrust is het vertrekpunt om de nieuwe dag uitgerust te beginnen. En dat mis je. Hieronder vertel ik hoe ik jou als slaapcoach in Amstelveen kan helpen.

Met ingang van 1 januari 2024 leg ik mijn werkzaamheden als psychosociaal therapeut voor iig een jaar neer. Om deze reden neem ik op dit moment geen nieuwe cliënten meer aan.

Je kunt op Psychosociaal Portaal kijken voor een goed opgeleide en integere psychosociaal therapeut of coach.

Wist je dat gezond slapen al overdag begint? Want wat je overdag doet of juist laat is van invloed op jouw nachtrust. Hoe dit zit? Daarover kan ik je van alles vertellen.

Herkenbaar?

 • Het duurt lang voor je in slaap valt
 • ’s Nachts word je steeds wakker
 • Of heel vroeg in de ochtend
 • Je piekert je ’s nachts suf
 • Je wordt niet uitgerust wakker
 • Van alles heb je geprobeerd, zonder succes
 • Steeds vaker zie je tegen de nacht op

Zelf dokteren of juist niet?

Veel mensen slapen slecht. Slapeloosheid is dan ook een gat in de markt waar vele bedrijven gretig op in spelen. Al die middeltjes en oplossingen doen je geloven dat je het zelf wel kunt oplossen. Het is een kwestie van kopen en dan zelf aan de slag. Maar is zelf dokteren wel wijsheid?

Nee, dat is het niet. Je gaat namelijk aan één belangrijke vraag voorbij: Wat houdt mij ’s nachts eigenlijk wakker? Wat staat er tussen mij en een goede nachtrust in? Er zijn vele oorzaken en instandhouders die je uit je slaap houden. Het is zaak erachter te komen welke dat specifiek voor jou zijn.

Wat kun je verwachten?

Om hier achter te komen neem ik een uitgebreide anamnese bij je af. We brengen jouw slaapgewoontes in kaart en je krijgt slaap-educatie. In 90 minuten gaan we samen na waar de schoen wringt. En je gaat naar huis met de eerste stappen naar een gezonde nachtrust en een hand-out van de theorie.

Tijdens de vervolggesprekken krijg je steeds meer inzicht in je gedrag met betrekking tot slapen. Het doel is om stap voor stap het natuurlijke slaappatroon te herstellen. Zonder gebruik van slaapmedicatie of andere hulpmiddelen. En zeker niet alleen gericht op tips en adviezen die je overal kunt lezen. Ik zet vaak Acceptance and Commitment Therapy in binnen slaapcoaching, want slecht slapen staat vaak niet op zichzelf. Je leert echt op een andere manier naar jouw slapeloosheid kijken.

Mocht de oorzaak op psychosociaal vlak liggen, dan kan counselling worden ingeschakeld. Want het kan zijn dat er meer speelt in het leven wat jou uit je slaap houdt. Mocht het buiten mijn expertise liggen, dan bespreek ik samen met jou om de huisarts te raadplegen voor verdere doorverwijzing.

Handig om te weten

 • Een doorverwijzing van je huisarts is niet nodig
 • Er is geen wachtlijst
 • Van ieder gesprek krijg je een terugkoppeling
 • De eerste afspraak van 90 minuten bedraagt € 80,-
 • Een vervolggesprek van 45 minuten bedraagt € 45,-
 • De vervolggesprekken zijn optioneel, niet verplicht
slaapcoach in Amstelveen

Machteld (doktersassistente)- Vicieuze Cirkel doorbroken -“Na veel slechte nachten heb ik besloten om hulp in te schakelen. Zo kwam ik bij Roos terecht. Na een paar gesprekken kwam er echt een omslag in mijn slapen. Nou, vooral in mijn gevecht tegen slapeloosheid. Ik dacht dat ik alles juist goed deed. Ik volgde alle tips die ik vond op. Als ik maar beter sliep. Ik was er maar druk mee. Wat ik heb geleerd is dat dit juist averechts werkt.

Roos heeft me geholpen in te zien dat je invloed hebt op je gedrag en weer regie kunt nemen op je leven en dat alleen al geeft lucht. Afgelopen jaren was ik vooral bezig met het niet- slapen. Ik ben erg blij dat ik deze stap heb genomen en raad het ook iedereen aan.”

De afgelopen jaren heb ik  niet alleen Machteld geholpen. Ook anderen hebben mijn hulp ingeschakeld als slaapcoach in Amstelveen. En met resultaat, dat verbaasd mij iedere keer weer.


Roos Streumer

Om jou goed te helpen heb ik erkende bijscholing gevolgd. Deze speciale opleiding is door A plus opleidingen ontwikkeld. Zij hebben intern mee gelopen en alle ruimte gekregen om kennis van specialisten ontvangen in het MZG Slaap-Waakkliniek.

Ik heb de Basisopleiding ACT gevolgd bij ACT in Actie. Deze methodiek zet ik in binnen mijn slaapcoaching. En daarnaast heb ik korte bijscholing gedaan met betrekking tot slapeloosheid en ACT via Practical ACT.

Het thema slapen boeit mij enorm. Ik slaap nu zelf ook veel beter. Om mijn kennis en kunde up to date te houden, bestudeer ik litereratuur en volg ik waar mogelijk bijscholing. Als slaapcoach in Amstelveen ben ik altijd in ontwikkeling.

Leesvoer: