Burn-out behandeling in Amstelveen

burn-out coaching in amstelveenVan burn-out naar voluit leven

Je vindt het moeilijk te bevatten. Je probeert het tij nog te keren, maar je grijpt naar handvatten die er niet zijn. Misschien heb je zelfs hier de moed niet meer voor. Je voelt je opgejaagd, moe, uitgeput. Wat nu? Hieronder vertel ik je meer over burn-out behandeling in Amstelveen.

Met ingang van 1 januari 2024 leg ik mijn werkzaamheden als psychosociaal therapeut voor iig een jaar neer. Om deze reden neem ik op dit moment geen nieuwe cliënten meer aan.

Je kunt op Psychosociaal Portaal kijken voor een goed opgeleide en integere psychosociaal therapeut of coach.

Je hebt een burn-out of je bent overspannen. En je ziet tegen van alles op. Ook pieker je je suf. Het maakt je onzeker. En je voelt je schuldig en je schaamt je ergens ook wel. Hoe kom je hieruit?

Duurzaam herstellen van burn-out of overspannenheid

Om met vertrouwen en energie terug te keren naar voluit leven, is het belangrijk dat je duurzaam herstelt. Het zorgt ervoor dat je weer energie krijgt om te doen wat voor jou belangrijk is.

Duurzaam herstellen vraagt om professionele begeleiding, tijd en een goed doordacht herstelplan. Dit bestaat grofweg uit 6 onderdelen die elkaar overlappen en door elkaar heen lopen. Iedere burn-out of overspannenheid is anders. Dé behandeling of oplossing bestaat niet. Ik bied dus altijd maatwerk.

Ik besef dat je uitgeput bent. Je hebt rust nodig om te herstellen, terwijl er veel op je af komt. Denk aan je werkgever, UWV, je directe omgeving, het gezin/ je partner, maar ook (strenge) verwachten die je naar jezelf hebt. Naast therapeut neem ik ook een regierol op mij, om jou hier goed in te kunnen ondersteunen en adviseren.

Of je nu tegen een burn-out aan zit, pas met een burn-out thuis zit. Of als je al verder in het proces zit maar het gevoel hebt dat dit vastloopt. Je bent welkom! Ook als je al hersteld bent en het idee hebt dat je gevoelig bent voor een terugval.

Onderdeel 1: Herstel van energie en fysieke conditie

Op verhaal en tot rust komen is nu belangrijk! Hiervoor is het nodig dat je jouw situatie aanvaardt, zo kun je toegeven aan wat je nodig hebt. Niet meer vechten en niet meer strijden. Geen makkelijke opgave. Dus help ik je hier op een concrete manier bij. Herstel van je energieniveau en je fysieke conditie staan in dit onderdeel centraal.

Onderdeel 2: Aandacht voor emoties & gevoelens

Schuldgevoelens, schaamte, verdriet, verlies, machteloosheid, somberheid, angst, onzekerheid, boosheid noem maar op. Ze lijken soms over elkaar heen te tuimelen. Misschien duw je al deze emoties weg of laat je je hier juist door meeslepen. Misschien voel je je onder druk gezet of buitengesloten door je (werk-)omgeving? Ik laat je ervaren je hoe je hier beter mee om kunt gaan.

Onderdeel 3: Psycho-educatie

Wat is een burn-out nu precies? En hoe werkt ons stresssysteem? Is stress altijd slecht? Want waarom hebben we dit eigenlijk? Ik leg dit allemaal (en meer!) uit tijdens psycho-educatie. Dit helpt je je burn-out of overspannenheid beter te begijpen en dit makkelijker te accepteren.

Onderdeel 4: Wat ligt ten grondslag aan jouw burn-out?

Op het moment dat je weer energie hebt, is er meer ruimte om diepgaand te werken. Want hoe heeft jouw burn-out zich kunnen ontwikkelen? Wat ging daar aan vooraf, recent en misschien al (veel) langer geleden? Welke coping of overlevingsstrategieën zijn verantwoordelijk? En wat heeft nog aandacht nodig? Wat mag aan het licht komen wat altijd is weggestopt? We brengen in kaart wat de oorzaken, instandhouders en jouw mogelijkheden zijn om jouw leven weer voluit te leven.

Onderdeel 5: Re-integratie, terug naar de werkvloer

In eerste instantie is het belangrijk om weer werkritme op te bouwen. Wanneer het kan, ga je ook de werkinhoud opbouwen. Waar kijk je (weer) naar uit? En waar zie je tegenop in dit proces? Wat is voor jou haalbaar? Soms krijgt re-integratie een ander karakter, bijvoorbeeld als je niet terug kunt of wilt naar je oude functie en/of werkgever.

Onderdeel 6: Met follow up sessies de puntjes op de i zetten

Ooit zei een cliënt: “Nu begint het pas echt, nu heb ik je juist hard nodig. Juist nu ik mij goed voel, trap ik zo weer in valkuilen die mij terug bij af brengen”. En ze heeft gelijk. Je hebt energie en je staat weer midden in het leven. Er gebeurt weer van alles, ook zaken die veel van jou vergen. Er is meer ruimte voor diepgaand, reflectief werken en levensvragen vanuit de dagelijkse praktijk.

burn-out caching AmstelveenReview van Kim (26, toegepast psycholoog): “Voor ik bij Roos kwam twijfelde ik, want ik vond het eng om met mijzelf aan de slag te moeten. Ik was al bij een psycholoog geweest, zonder succes. Het was vooral confronterend om toe te geven dat ik zélf hulp nodig had. Dat niet lukte om dit alleen op te lossen.

Ik voelde mij hier op mijn gemak, waardoor ik persoonlijke dingen kon delen. Binnen deze veiligheid konden we “koers gaan bepalen”. In gesprekken werd duidelijk in welke vicieuze cirkel ik mij bevond. En het werd helder wat nu eigenlijk echt ten grondslag lag aan mijn situatie.”

Roos Streumer

Als counsellor sta ik met beide voeten op de grond. Ik werk diepgaand als dit kan, ik ben pragmatisch als dit nodig is en ik gebruik humor als dit gepast is. Ik werk met 3 pijlers: rust, richting en regie. En ik vind het vooral belangrijk dat je hier een plek vindt waar je je vertrouwd voelt. Koffie, thee en een goed gesprek staan voor je klaar.

Je bent welkom voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.

Leesvoer: