Counselling en Coaching in Amstelveen

counselling en coaching in AmstelveenJij en jouw verhaal staan centraal bij Mentaal Onderhoud

En niet een specifieke methodiek of een vast programma. Jij en jouw verhaal verdienen maatwerk. Counselling is een laagdrempelige vorm van psychosociale therapie waarbinnen coaching wordt toegepast. Hieronder vertel ik je meer over coaching en counselling in Amstelveen.

Quickfixes, oftewel lapmiddeltjes die je snel van je klachten en nare gevoelens afhelpen, werken niet. Sterker nog, het kan ervoor zorgen dat je verder van jezelf af komt te staan. Maar wat werkt dan wel?

Rust, Richting & Regie

In mijn praktijk werk ik met drie pijlers; Rust, richting en regie. Werken aan deze drie pijlers zorgt ervoor dat je jezelf als uitgangspunt neemt zonder de behoeften van de ander uit het oog te verliezen.

Rust

Rust geeft ruimte om verbinding te maken met jezelf, je lichaam, je omgeving en anderen. Eigenlijk wat er werkelijk toe doet voor jou. Je gaat jezelf en jouw situatie vanuit verschillende invalshoeken benaderen. Dit lukt niet als je maar door blijft gaan of (onbewust) blijft vermijden wat lastig of pijnlijk is. Of wat op dat moment aandacht nodig heeft.

Soms komt je leven letterlijk tot stilstand zoals bij een burn-out of een heftige gebeurtenis. Meestal is dit aanleiding om anders in het leven te willen of zelfs moeten staan.

Richting

Als je weet wat er voor jou echt toe doet, ga je jouw opties en richting bepalen. Wat past bij jou? Wat is écht belangrijk voor jou? Zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Ieder mens heeft namelijk perspectief nodig in het leven. Want zonder perspectief kan het leven uitzichtloos worden. Je hebt iets nodig om voor te gaan.

Regie

Regie is iets anders dan controle. Controle is schijnveiligheid creëren. Regie betekent dat je je ervan bewust bent dat je altijd vrij bent om te mogen kiezen. Op wat voor manier dan ook. Keuzes die goed zijn voor jou en aansluiten op wat voor jou echt belangrijk is. En dat je ervoor zorgt dat je doet wat hiervoor nodig is (actie). Op jouw manier.

Voor wie?

Mentaal Onderhoud is er voor iedereen van 18 jaar en ouder mits de hulpvraag niet direct voortvloeit vanuit ernstige psychische/psychiatrische problematiek. Raadpleeg dan de huisarts.

Mentor voor Mensenwerkers

Ik krijg steeds meer mensenwerkers (van coaches tot en met hulp-zorgverleners) in mijn praktijk voor wie de hulpvraag meer een professioneel ontwikkelingsvraagstuk is. Voornamelijk binnen het thema zelfzorg, stressmanagement en grenzen aangeven binnen het werk of binnen een eigen praktijk. Dit vergroot zelfvertrouwen, professionaliteit en werkplezier.

Praktisch

  • We starten altijd met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek
  • Er is geen wachtlijst, we starten snel
  • Een sessie duurt 75-90 minuten
  • Sessies worden om de week gepland
  • Na iedere sessie krijg je een schriftelijke terugkoppeling
  • Nazorggesprekken zijn belangijk en altijd mogelijk
  • Lees hier meer over tarieven en vergoeding

Roos Streumer

Als counsellor sta ik met beide voeten op de grond. Ik werk diepgaand als dit kan, ik ben pragmatisch als dit nodig is en ik gebruik humor als dit gepast is. En ik vind het vooral belangrijk dat je hier een plek vindt waar je je vertrouwd voelt. Koffie, thee en een goed gesprek staan voor je klaar.

Reserveer hier makkelijk online een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Leesvoer: