Waarom Mentaal Onderhoud?

counselling en coaching in Amstelveen

Welke voordelen heeft het kiezen voor mentaal Onderhoud, praktijk voor coaching en counselling in Amstelveen, voor jou? Lees het hieronder!

De huidige tijd stelt hoge eisen aan ons. We moeten veel bereiken, succesvol en gelukkig zijn. Een maakbaar streefleven met een continue zoektocht naar de verbeterde versie van onszelf. Alles uit het leven halen, is het motto. Dat klinkt heel mooi, maar is dit ook zo? Laten we ons niet teveel opjagen en meeslepen? En zijn we hierin niet veel te streng voor onszelf?

Hoe kun je vorm geven aan jouw leven in een maatschappij die enerzijds zoveel vrijheid kent en mogelijkheden biedt, maar anderzijds veeleisender en complexer is dan ooit? En hoe kun je omgaan met de onzekerheden en tegenslagen die het leven nu eenmaal met zich meebrengt?

Ik ben Roos Streumer en ik help je te ontdekken hoe je meer uit je dag en nacht haalt, niet door meer te (moeten) doen, maar juist door meer (los) te laten.

Binnen counselling en coaching in Amstelveen help ik je de regie op jouw leven in eigen handen te nemen. Je ontdek wat belangrijk voor jou is en hoe je een milde houding ten opzichte van jezelf kunt ontwikkelen. We kijken ook hoe jouw verleden jouw heden bepaalt en hoe dit te doorbreken als dit nodig is.Je merkt dat je meer energie krijgt en dat je weer oprechte aandacht hebt voor wie en wat er werkelijk toe doet. Je ontwikkelt meer veerkracht zodat je ontspannen en daadkrachtig met stressvolle (werk-) situaties omgaat.

En je ontdekt hoe je meer uit je nacht haalt. Want goed slapen is de basis voor een gezond, energiek en tevreden leven.

Counselling is een laagdrempelige vorm van gesprekstherapie wat ingezet wordt bij psychosociale en milde psychische problematiek, bij emotionele problemen en bij levensvraagstukken. Binnen coaching werk ik meer doelgericht op de door jou gewenste gedragsverandering. Hoe deze twee zich met elkaar verhouden lees je in het artikel: Wat is nu het verschil tussen coaching en counselling?

Wat zijn de voordelen van mijn praktijk voor counselling en coaching in Amstelveen?

  • Je kunt zonder doorverwijzing van een huisarts of bedrijfsarts terecht. Ik streef ernaar om binnen enkele dagen een kennismaking met jou te plannen en binnen 2 weken het traject te starten.
  • Ik beperk het aantal sessies op een dag. Op deze manier heb ik voldoende aandacht en energie voor jou.
  • Na iedere sessie krijg je een schriftelijke terugkoppeling van het gesprek. Al mijn cliënten ervaren dit als heel waardevol.

Als counsellor en coach:

  • Nodig ik je uit om jezelf en jouw situatie vanuit andere invalshoeken te bekijken. Je krijgt hierdoor ruimte om jezelf en jouw situatie anders te zien en anders te ervaren. De oplossing of gewenste situatie is dan dichterbij dan je denkt.
  • Werk ik cliënt-centered, jij en jouw verhaal zijn vertrekpunt. Jij als persoon staat centraal en niet een specifieke methodiek, een klacht/ diagnose of een protocol.
  • Wissel ik diepgang en  inzicht gevende vragen af met concrete tips en praktische opdrachten waar je direct mee aan de slag kunt.
  • Werk ik eclectisch. Hierdoor is ruimte voor een verscheidenheid aan voor jouw waardevolle methodieken, opdrachten en psycho-educatie. Counselling en coaching in Amstelveen is hierdoor altijd maatwerk.
  • Vind ik nazorg belangrijk. Als je wilt kun je nadat je een traject bij mij hebt gevolgd, altijd een losse sessie inplannen als dat even nodig is.
  • Sta ik stil bij mijn manier van werken en bij jou traject (reflectie): “Wat gaat goed, wat behoeft verbetering en hoe kan ik dit bereiken?”. En ik betrek jou daarbij.
  • Neem ik dagelijks ruimte & tijd voor mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Voor wie is counselling en coaching in Amstelveen?

Voor iedereen van 18 jaar en ouder en als jouw problematiek niet direct voortvloeit vanuit een ernstig psychische problematiek of een psychiatrische aandoening.

Het kan zijn dat ik tijdens de intake of in de loop van het traject vermoed dat er sprake is van ernstige psychische of psychiatrische problematiek. Ik zal dit eerlijk aan jou vertellen en advies geven over passende hulp.

Ik snap heel goed dat het een grote stap is om hulp in te schakelen.

Want je moet het eigenlijk zelf kunnen oplossen… Daarom start ik ieder traject met een kosteloos en vrijblijvend gesprek om op een ontspannen manier kennis met elkaar te maken. Koffie, thee en een goed gesprek staan voor jou klaarin mijn praktijk voor counselling en coaching in Amstelveen! Interesse? Maak een afspraak via het contactformulier  , maak online een afspraak of bel 06 33 05 25 45.

Wkkgz- Therapeut

Met ingang van 1 januari 2017 moeten alle zorgverleners in Nederland voldoen aan de eisen die in het kader van de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (Wkkgz) worden gesteld. De werkzaamheden die een counsellor verricht, vallen onder de Wkkgz.

Met ingang van 1 januari 2017 is Mentaal Onderhoud aangesloten  bij een erkende geschillencommissie en kunt u zich bij een klacht wenden bij een officiële klachtenfunctionaris. Dit alles heb ik gerealiseerd via de beroepsvereniging Nibig onder registratienummer 527 575.

Uiteraard heeft het mijn voorkeur als u uw klacht direct met mij bespreekt zodat wij samen tot een voor beiden goede oplossing komen.