Burn-out behandeling

Burn-out Behandeling: Review van Nicole

Nicole: “Aanleiding om hulp van Roos in te schakelen waren uitputting en burn-out klachten. Op een zeker moment wist ik dat ik hier niet alleen uit zou komen. En dat ik hulp nodig had. Best lastig voor iemand die juist moeite heeft om hulp in te schakelen voor burn-out behandeling.

Ik ben vooral gaan zoeken in mijn eigen buurt en zo kwam ik op de website van Mentaal Onderhoud terecht. Wat mij aansprak was dat ik eerst kon komen kennismaken. Je legt toch je hele hebben en houden op tafel. En dan wil ik wel met iemand praten met wie ik een klik heb. Gelukkig voelde ik mij bij Roos op mijn gemak.

Structuur in mijn chaos

Ik ben er open ingegaan en heb het op mij af laten komen. In het begin kreeg ik een “schop onder mijn kont”. Door het maken van een dagplan ontstond steeds meer structuur binnen de chaos. Ik was op dat moment ziek thuis en er zat geen enkele ritme in mijn dagen. Ik stelde vooral alles uit en bleef op de bank zitten malen. We zijn heel klein gestart en het dagplan hebben we steeds meer uitgebreid, in kleine stappen. Van kleine dagelijkse dingen tot en met de re-integratie terug naar mijn werk.

Je moet niet alles, je hebt altijd een keuze

Wat ik fijn vind aan de counselling van Roos is dat zij mij goed een spiegel kan voorhouden. Ik legde mijzelf onbewust enorm veel op, zij heeft mijn ogen hiervoor geopend. Waar ik vooral wat aan heb is dat ik mij bewust ben geworden dat ik altijd een keuze heb. Niet alles moet. Het hoeft niet, het mág. Ook de oefening met de stoplichten (terugkeer preventieplan) vond ik heel waardevol. Echt een naslagwerk waarin alles bij elkaar komt.

Roos geeft eerlijk haar feedback, zonder oordelend te worden. Ik heb veel ruimte gekregen om zelf te ontdekken. Ze kijkt enorm naar de persoon, naar wie ik ben. Wat zij niet doet is mij proberen te veranderen. Het was vooral een zoektocht naar iets waardoor ik als persoon niet verander, maar wel anders met de dingen om kan gaan. Echt maatwerk dus.

Focus op mijzelf in plaats van op een ander

Wat het mij heeft opgeleverd? Als eerste inzicht in waarom ik dingen deed en doe. En ik ben mij er veel bewuster van dat ik een keuze heb. In plaats van op allerlei prikkels om mij heen te reageren, ga ik steeds meer weloverwogen keuzes maken. Hoe wil ik erop reageren? Ik ben van nature erg gericht op de ander en mijn omgeving. De focus ligt nu steeds meer op mijzelf”.

Het belangrijkste wat ik heb geleerd is dat je niet zwak, maar juist sterk bent als je hulp vraagt.- Nicole


Roos: “Het afgelopen jaar heeft Nicole mijn hulp ingeschakeld bij haar burn-out klachten. We zijn toen gestart met een kosteloos & vrijblijvend kennismakingsgesprek. Daar begin ik altijd mee. Nicole heeft gelijk. De klik, je veilig en op je gemak voelen bij je counsellor of therapeut, is van groot belang voor het counsellingsproces en het resultaat. Je moet het gevoel hebben dat je op een gegeven moment, dat hoeft dus echt niet meteen, alles kunt vertellen wat nodig is. En samen durft te ontdekken wat voor jou nog verborgen is.

Geheimhoudingsplicht en luisteren zonder oordeel

Wat hierbij helpt is dat ik als counsellor een geheimhoudingsplicht heb. Wat we bespreken (in de praktijkruimte, over de telefoon en over de mail) mag ik nooit en ten nimmer zonder jouw schriftelijke toestemming met anderen bespreken. Het blijft gewoon tussen de okergoudgele muren van mijn praktijk. Dus tussen jou en mij.

Wat ook helpt om je op je gemak te voelen is dat ik zonder oordeel naar je luister. Hierdoor schep ik een sfeer die ervoor zorgt dat je in alle veiligheid kunt vertellen. En dat ik terug kan geven wat ik hoor en wat ik observeer.

Ik houd je een spiegel voor, maar ik vergeet niet je hand vast te houden (figuurlijk) zodat je je veilig genoeg voelt om er in te kijken”- Roos

Wil je ook weten wat ik voor jou kan doen? Reserveer dan gerust een kosteloos & vrijblijvend kennismakingsgesprek. Mijn praktijk zit in Amstelveen.

Ik ben Roos Streumer (1973). Meer dan 25 jaar, waarvan 11 jaar als psychosociaal therapeut, ben ik werkzaam geweest binnen de GGZ, het Sociaal Domein en binnen het Psychosociaal Werk.

In 2024 leg ik mijn werkzaamheden als therapeut neer voor iig een jaar. Ik weet nog niet weet of en wat ik met mijn opgedane kennis, vaardigheden en werkervaring ga doen.

Wel wil ik graag contact houden met het werkveld. Dit doe ik door mij in te zetten als coördinator voor Psychosociaal Portaal.

En daarnaast door “Lessen in Levenskunst” waarin ik tips, inspiratie en pragmatische oefeningen deel voor meer rust, richting en regie in jouw dagelijks leven. Gebaseerd op levenservaring, meer dan 25 jaar werkervaring en 11 jaar ondernemerschap binnen deze sector.


Reacties