Online Steun en Advies

Online steun en advies“Vraag het Roos” – Voor wie niet direct therapie nodig heeft

Wel behoefte aan een gesprek met een professional maar niet direct aan een therapie-traject? “Vraag het Roos” is speciaal voor jou als je je hart wilt luchten, behoefte hebt aan een luisterend oor en aan advies of een pragmatische benadering waarmee je verder kunt. Lees hieronder meer over online steun en advies.

Met ingang van 1 januari 2024 leg ik mijn werkzaamheden als psychosociaal therapeut voor iig een jaar neer. Om deze reden bied ik geen sessies meer.

Je kunt op Psychosociaal Portaal kijken voor een goed opgeleide en integere psychosociaal therapeut of coach.

Dit online advies & steun gesprek duurt zo’n 45 minuten en is voor iedereen die behoefte heeft aan een laagdrempelig, eenmalig gespek.


Wanneer online steun en advies?

  • Als je wel behoefte hebt aan een gesprek met een professional, maar geen therapie of behandeling wil of nodig hebt
  • Wanneer je je hart wilt luchten en behoefte hebt aan iemand die zonder oordeel naar je luistert
  • En een pragmatische benadering of haalbaar advies wilt voor hetgeen waar je mee zit
  • Voor wie therapie of coaching overweegt en het fijn vindt als een professional meedenkt en jou de weg wijst in het woud der coaches/ therapeuten en hun werkvormen
  • Als je op een wachtlijst (GGZ) staat en je eerder behoefte hebt aan een goed gesprek

Wat kan ik verwachten?

Een advies- en steun gesprek duurt maiximaal 45 minuten en vindt online, via Zoom, plaats. Tijdens deze sessie vertel je waar je tegenaan loopt en wat je verwacht van ons gesprek. Ik luister aandachtig en zonder oordeel naar jouw verhaal en zal verhelderende vragen stellen.

Deze verheldering is nodig om overzicht te krijgen. Zo kan ik samen met jou kijken wat je nodig hebt om jouw issue op te lossen of hier anders mee om te gaan. Mijn advies of richting is uiteraard vrijblijvend. Je bepaalt zelf wat je hiermee doet.


Hoe kan ik zo’n Zoom sessie reserveren?

Dit kun je makkelijk en snel doen via het online reserveersysteem. Je kiest voor “Vraag het Roos/ online steun & advies”. Daarna kies je een dag en tijdstip uit en verstuur je je reservering. Je krijgt vanzelf een bevestiging binnen.

Daarna stuur ik je zelf nog een mailtje waarin ik je vraag om mij alvast te mailen waar je het over wilt hebben. Een korte situatieschets is voldoende. Dit is uiteraard niet verplicht.

Een dag van te voren stuur ik je een online betaalverzoekje en een linkje waarmee je deel kunt nemen aan het Zoom gesprek.


Wat is het verschil met een “gewone” sessie bij jou?

Het grote verschil is dat een gewone sessie psychosociale therapie onderdeel is van een reeks gesprekken. Je gaat echt een traject aan. Een “Advies & Steungesprek” is een sessie die je los kunt reserveren, zonder dat je bij mij in traject bent.

Andere verschillen zijn dat een “advies & steungesprek” meer pragmatisch en adviserend is dan een therapiesessie. Daarnaast ontvang je geen schriftelijke terugkoppeling, wat bij gesprekken binnen een therapie-traject wel zo is.


Ik ben al in traject, mag ik dan ook een online advies & steun gesprek aanvragen?

Ook binnen een therapie of coachingstraject bij mij of bij een collega is een advies & steun gesprek waardevol.

Als je bij iemand anders in traject bent is het fijn om eens met een andere professional in gesprek te gaan die een andere, verfrissende benadering geeft. Dit kun je mee nemen in je huidige traject.

En mocht je bij mij in traject zijn, dan is deze vorm fijn als je een tijdje niet kunt komen vanwege een volle agenda. Of tussendoor, als het even nodig is.


Hoe vaak mag ik gebruik maken van deze service?

Je mag zo vaak als je wilt gebruik maken van deze service. Of je mij nu eenmalig spreekt, iedere maand, een paar keer per jaar of binnen een lopend traject, het is allemaal mogelijk. Want soms heb je aan één gesprek voldoende en soms is het fijn om elkaar een paar keer te spreken. Net waar jij behoefte aan hebt.


Moet ik mij voorbereiden op een “Online advies & steungesprek”?

Je hoeft je niet voor te bereiden. Wat ik wel vraag is om mij vast te mailen waar je over wilt praten. Zeker als ik je nog nooit heb gesproken. Ik bereid mij graag goed voor, dat zal het gesprek meer kwaliteit geven waardoor jij er meer aan hebt.


Zijn er spelregels?

Jazeker! Ik vind een respectvolle omgang met elkaar van groot belang. Uiteraard ben ik respectvol en zorgvuldig in de omgang naar jou toe. Ik verwacht dit ook terug.

Mocht dit niet het geval zijn, mocht je je niet respectvol en zelfs respectloos/grensoverschrijdend naar mij uiten op wat voor manier dan ook, dan heb ik het recht om de Zoomsessie direct te beëindigen. Ik kondig dit netjes aan in ons gesprek. Je krijgt je geld niet terug.


Heb je nog tips voor ik met jou online in gesprek ga?

Het is fijn voor jezelf om het gesprek te voeren in een rustige ruimte waar niemand zomaar binnen kan lopen en/of mee kan luisteren. En zorg er ook voor dat je niet gestoord kan worden door bijvoorbeeld telefoon of mail.

En het is vaak prettiger om het gesprek via een laptop of desktop te voeren, dus niet via je mobieltje. Ik begrijp als het soms niet anders kan, zorg ervoor dat je je mobiel ergens neer kunt zetten/ tegenaan kunt zetten. Dat geeft meer rust.

En zorg voor een goede internetverbinding en voor een glas water, kop thee of koffie. Normaal bied ik dit in mijn praktijk aan, maar dat kan online natuurlijk niet.


Wat kost een online steun en advies gesprek?

Een online steun en advies gesprek van 45 minuten bedraagt € 27,50.Roos Streumer

Als counsellor sta ik met beide voeten op de grond. Ik werk diepgaand als dit kan, ik ben pragmatisch als dit nodig is en ik gebruik humor als dit gepast is. Ik werk met 3 pijlers: rust, richting en regie. En ik vind het vooral belangrijk dat je bij mij een plek vindt waar je je vertrouwd voelt.

Je bent welkom voor een oline steun en advies gesprek