Yess! Genomineerd voor de Liebster Award!

Wie had dit nu verwacht. Ik ben door Sandra van Blij met je Lijf genomineerd voor de Liebster Award. Wat een eer en wat lief. Dank je wel Sandra!

Wat is de Liebster Award nu eigenlijk?

Kom ik nu in aanmerking voor een prijs? Nee, dat niet. Het is een virtueel award voor bloggers om elkaar in het zonnetje te zetten. Op deze manier ontdekken we leuke blogs en blogsites. Ik vind het een mooi initiatief. Een goede reden om mee te doen!

Bij deze nominatie hoort het beantwoorden van 11 vragen, opgesteld door degene die je heeft genomineerd. Daarna ga je zelf 5 bloggers nomineren waarvoor je ook weer 11 vragen bedenkt. Wie ik heb genomineerd vind je onderaan dit artikel. Eerst de 11 vragen die ik heb beantwoord.

Wie ben jij?

Ik ben Roos Streumer, ik ben 44 jaar jong en ik woon samen met Dirk in Amstelveen. In het dagelijks leven ben ik trotse eigenaresse van mijn praktijk Mentaal Onderhoud. Ik houd mij bezig met individuele trajecten counselling en ik vind het een feest om een training of workshop te geven. Ik werk voor particulieren, maar ook voor organisaties/bedrijven, altijd binnen het thema meer (nacht-)rust, energie en veerkracht in jouw dagelijks leven (oa stress, burn-out, slapeloosheid, perfectionisme, faalangst).

In mijn vrije tijd doe ik aan klassiek ballet en spitzen. Als ik een beetje ruimte heb in mijn agenda, voeg ik daar ook moderne dans aan toe. Verder vind ik het heerlijk om te lezen, te shoppen, uit eten te gaan en…. om te schrijven!

Hoe ben je aan de naam van je blog gekomen?

De naam van mijn blog is mijn bedrijfsnaam. En de naam van mijn bedrijf is gewoon een keer spontaan in mijn hoofd opgekomen.  Dat kent geen bijzonder verhaal. Wat ik wel leuk vind is dat je het woord “onderhoud” verschillende betekenissen heeft, die allemaal van toepassing zijn op wat ik doe. Iets om over na te denken.

Wat vind jij het leukste aan bloggen, wat is je doel?

Het leukste van bloggen is als het niet alleen bij zenden blijft, maar ook interactie wordt. Als ik mensen met mijn blog kan inspireren en op weg kan helpen naar meer rust, energie en veerkracht in hun dagelijks leven. Ik ben zelfs al een aantal keer gebeld door wildvreemde mensen die mij wilde bedanken voor mijn blog. Kippenvel!

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Inspiratie haal ik uit de dagelijkse dingen en wat ik tijdens sessies en mijn workshops hoor, of gewoon in de metro onderweg ergens naar toe. Ik associeer zo nu en dan ook tegen de klippen op… Dus ik heb altijd inspiratie. Helaas heb ik te weinig tijd om al die blog-ideeën echt uit te werken. Want als echte perfectionist, wel van het gezonde soort, wil ik ook kwalitatief goede blogs schrijven. Ik wil mensen tot nadenken zetten door een andere kijk op het thema te geven en een tool aanreiken om mee aan de slag te gaan. Het schrijven van zulke blogs kost nu eenmaal tijd.

Waar ben je het meest trots op? Wat heb je al bereikt?

Dat ik überhaupt met schrijven begonnen ben.

In het voorjaar 2009 ben ik begonnen met het lezen van een weblog. Deze ging over besparen; Zuinigaan. Ik was mijn baan kwijtgeraakt en ik moest het met een paar honderd euro minder doen per maand. Dit was mijn kennismaking met het fenomeen weblogs. Ik heb destijds veel aan de tips gehad.

Niet lang daarna ben ik gevraagd om een aantal artikelen te schrijven voor Proud2bme. De lancering van deze site kwam toen op nationale tv. Wat was ik trots dat mijn schrijfsels daarop stonden. Ik had nog nooit een blog of artikel geschreven! Een aantal jaar later heb ik een tweetal gastblogs voor de site Wondervol geschreven. In deze periode was ik nog aan het werk als gewichtsconsulent. Nadat ik in 2016 een training via Blogkracht heb gevolgd, ben ik actiever gaan bloggen op mijn eigen site.

Waar ik nu het meest trots op ben is dat lezers mij vragen om een training te geven omdat ze zelf met een blog willen starten.  Ik schrok daar eerst een beetje van. Nu speel ik met dit idee in gedachten. Het kan heel goed zijn dat ik komend najaar een workshop organiseer waarin ik startende bloggers een (eerste) blog leer schrijven die lekker wegleest.

Wat wil je nog graag bereiken met je blog?

Heel cliché, maar ik wil veel mensen bereiken met mijn blog! Een lastige klus, want ik zie om mij heen jonge bloggers die zo’n beetje dagelijks over hetzelfde thema schrijven. Dat gaat mij gewoonweg niet lukken.

En ik wil dit jaar graag een aantal gastblogs gaan schrijven! Ik zit te denken aan 5 gastblogs voor 2018. Wie daar interesse in heeft, kan mij een mail sturen.

Wat is je favoriete seizoen? Waarom?

De belofte van het voorjaar. Het verlangen naar de zon op je huid, rosé op een terrasje, langer licht ’s avonds… een belofte die dan bijna uitkomt. Bijna, want je voelt het al…  Net zoals nu eigenlijk; Knopjes in de bomen, ander zonlicht, vogeltjes die ik steeds meer hoor. Een nieuw begin. En daarna met een rotgang genieten van het voorjaar, de zomer en nazomer. Of klagen dat het weer zo tegenvalt. Gelukkig gaan we iedere zomer op vakantie. Juist, zon, zee en strand. Heerlijk!

Wat vond je als kind heel erg om te eten en vind je nu eigenlijk best lekker?

Tomaten, die vond ik echt verschrikkelijk. Nu eet ik ze het liefst iedere dag! En sinds kort lust ik olijven. Misschien ben ik een vreemd type hoor, ik had mijzelf als doel gesteld om olijven te leren eten. En het is gelukt, net als met de tomaten destijds.

Hoe ziet jouw ideale vakantie eruit? Welk land, activiteiten, gerechten?

Als de zon schijnt en ik in mijn bikini op het strand kan liggen met een goed boek. Afgewisseld met zwemmen in de zee, een stuk wandelen door de branding en het liefst snorkelen…. en dan mooie visjes zien. O ja, graag wil ik einde van de middag een glaasje ijskoude witte wijn of een koud zomerbiertje geserveerd krijgen. Heel actief ben ik tijdens mijn vakanties niet, dat ben ik in het dagelijks leven al genoeg. Voor mij betekent vakantie de tijd hebben in plaats van de klok.

Wat lust je echt niet?

Twee producten die bijna iedere Nederlander dagelijks eet; Een boterham met kaas en yoghurt. Vooral yoghurt vind ik vreselijk, van de geur alleen al ga ik kokhalzen. Overdreven? Misschien wel. Ik ben overigens wel gek op tosti’s…. Daar eet ik mij al gauw misselijk aan. Nog iets wat ik erg vind…van die blauw geaderde kaasjes die je op toastjes kunt doen.

Welke dag uit je leven zou je graag nog eens beleven? Waarom?

Er is geen speciale dag die ik nog eens zou willen beleven. Er zijn zoveel dagen die ik graag nog een keertje over zou willen doen. Maar ik weet dat de dag dan toch anders wordt, gewoonweg omdat ik het dan anders beleef. Misschien dat de dag die ik over zou willen doen nog moet komen…

Mijn Genomineerden:

 1. Denise Rösken van Röskencoaching
 2. Marjolein van ’t Hoff van Big Happy beautyful
 3. Sandra Schoonhagen
 4. Gerry Hulst van Spiegelvisie
 5. Cherryl Abdoelkariem van Cherryl Challenges

Mijn 11 vragen aan jullie:

 1. Wie ben jij?
 2. Hoe is jouw blog ooit ontstaan?
 3. Wat wil jij meegeven aan jouw lezers?
 4. Welke van jouw blogs wil jij in het zonnetje zetten?
 5. Wat is de beste blog tip die jij ooit hebt gehad en die je wilt delen?
 6. Wat wilde je als kind later worden? En wat is hier van terecht gekomen?
 7. Waar kun je echt van genieten?
 8. Wat zou jij doen met een extra € 5000,- op je rekening? Waar zou jij dit aan uitgeven? Je mag het niet op een spaarrekening zetten!
 9. Wanneer vergeet jij de tijd?
 10. Wat is jouw favoriete restaurant en/of gerecht als je uit eten gaat?
 11. Ben jij een doener, een dromer, een beslisser of een denker? En waar merk je dat aan? (sommigen herkennen het; De leerstijlen van Kolb. Herken je het niet, schrijf gewoon wat er in je op komt).

Ik ben Roos Streumer (1973). Door het schrijven van artikelen wil ik jou inspiratie en tips geven zodat jij meer uit je dag en nacht kunt halen.

In het dagelijks leven werk ik met veel plezier in mijn praktijk in Amstelveen waar ik stress en burn-out counselling, psychosociale therapie, slaap-coaching en ontspannende massages bied.

Wil je geen enkel artikel missen? Schrijf je dan in voor Mentaal Magazine. Of volg mij op Facebook, LinkedIn of Instagram.

Heb je vragen over dit artikel of vragen of interesse in mijn begeleiding? Stuur gerust een mail naar: info@mentaalonderhoud.nl of gebruik het contactformulier.

Reacties