Referenties

Met ingang van 1 januari 2024 leg ik mijn werkzaamheden als psychosociaal therapeut voor iig een jaar neer. Om deze reden neem ik op dit moment geen nieuwe cliënten meer aan.

Je kunt op Psychosociaal Portaal kijken voor een goed opgeleide en integere psychosociaal therapeut of coach.

Anne (verpleegkundige):

“Erg fijn dat je op praktisch vlak mee denkt en zo gerichtere zorg geeft op persoonlijke situatie. Duidelijke terugkoppelingen waar ik meteen iets mee kan en makkelijk kan terug lezen”.

Merel (studente):

“Een prettige, rustgevende praktijkruimte, je bent laagdrempelig benaderbaar, erg fijn. Je geeft duidelijke theorie over de slaapcyclussen/slaapstoornissen. Door deze kennis kon ik dit op een praktische manier thuis meteen toepassen. En zo op korte termijn aan mijn slaapkwaliteit werken. Ik ben heel tevreden”.

Machteld (doktersassistente):

“Na veel slechte nachten heb ik besloten om naar een slaapcoach te gaan. Na een paar gesprekken met
Roos is er een omslag gekomen in mijn slaap gedrag. Roos heeft me geholpen in te zien dat je invloed hebt op je slaapgedrag en dat alleen al geeft lucht. Ik ben erg blij dat ik deze stap heb genomen en raad het ook iedereen aan die ,om wat voor reden dan ook , met een slaapprobleem rond loopt naar een slaapcoach te gaan. Voor mij waren 3 afspraken al genoeg om de cirkel te doorbreken. Een echte aanrader!”

Paul (projectmanager):

“Van de een op andere dag stond m’n zorgeloze leventje ondersteboven. M’n vrouw wilde scheiden, we moesten het huis verkopen. En m’n werk, daar was geen motivatie meer voor. En dan in de korte periode erna, ontmoet ik ook nog eens iemand anders. Was dit allemaal wel waar of namen mijn gevoelens een loopje met me?

Roos is een heerlijk persoon om ten eerste gewoon lekker alles tegen te vertellen qua alles wat je meemaakt en je gevoelens en heeft daar geen oordeel of mening in.
Deze eerste stap luchtte voor mij heel erg op aangezien ik nooit 100% open en eerlijk kon of wilde zijn. Voor verdere afspraken kon ik van tevoren een onderwerp opgeven om aan te snijden zoals m’n ex vrouw of het dipje op m’n werk. Tijdens andere afspraken kwamen we van het een op het ander terecht.

Roos schrijft van elke sessie een rapport, bijna notulen zo precies en als ik dit dan een paar dagen later terug ging lezen, kreeg alles steeds meer z’n plekje en kon ik ook aan mezelf werken. We zijn een paar maanden verder en alles loopt een beetje op z’n einde. Dankzij Roos ben ik hier als een sterker maar ook bewuster persoon uitgekomen”.

Daan (manager ICT):

“Ik voelde me al een tijdje niet mezelf en vond het moeilijk toe te geven dat er wellicht iets was. Maar wat was er dan? Waarom voelde ik me zo? Is het werk of prive? Wanneer gaat dat gevoel weg? Op de site van Roos las ik een aantal zaken waar ik me mee kon identificeren dus nam ik contact op om vervolgens, volledig uit mijn comfort zone, mijn verhaal te doen.

Ik heb gesprekken die ik met Roos heb gehad als zeer prettig ervaren. In tegenstelling tot wat ik eerst dacht (ik krijg aan het einde een advies over hoe ik dingen anders moet doen) heeft ze mij geholpen door juist het inzicht te geven dat ik die beslissing(en) kan nemen en heel veel juist zelf kan bepalen. Daarnaast een aantal praktische tips die helpen in het nemen van  besluiten en het belang hier van”.

Kim (Toegepast Psycholoog):

“Voor ik bij Roos kwam twijfelde ik, want ik vond het eng om met mijzelf aan de slag te moeten. Ik was al eerder bij een psycholoog geweest, zonder succes. Het was voor mij vooral confronterend om toe te geven dat ik zelf hulp nodig had, dat het mij niet lukte om alleen op te lossen. Wat hierbij hielp was het vrijblijvende karakter; Ik kon eerst gewoon langskomen voor een kennismakinssessie. Deze optie vond ik erg fijn!

Wat ik als belangrijk heb ervaren is dat het klikte. Ik voelde mij hierdoor op mijn gemak waardoor ik persoonlijke dingen kon delen. Binnen deze veiligheid konden we “koers gaan bepalen”. Opvallend is dat Roos al snel in het traject met kleine dingen komt die echt helpend zijn. En ze laat je buiten je eigen kaders denken door bepaalde vragen te stellen. Ze leert je hierdoor oplossingsgericht denken.

In gesprekken werd duidelijk in welke vicieuze cirkel ik mij bevond en het werd heel helder wat er nu eigenlijk echt ten grondslag lag aan mijn situatie. Ik zal counselling van Roos zeker aanraden aan een collega of vriendin!”

Daphne  (Sociaal Pedagogisch Medewerker):

“Ik was bang dat counselling zweverig zou zijn, maar het is juist ontnuchterend. Binnen counselling van Roos vind ik een luisterend oor, goede praktische tips en adviezen. Ik heb ook veel aan de spiegel die zij mij voor houdt. Ik ben hierdoor meer na gaan denken over mijzelf, waardoor ik nu meer inzicht heb in wie ik ben.

Hierdoor lukt het mij veel beter om bij mijzelf te blijven, om assertief te zijn en mijn hart te luchten. Dit geeft mij een bevrijdend gevoel. En dat komt vooral doordat Roos mij anders leert zien, vanuit een andere kijk (op situaties en op het leven). Het fijne is dat ik na een intensief traject nog regelmatig een gesprek heb met Roos om de “puntjes op de i te zetten.”

Erica (Zelfstandig Coach):

“Op dit moment volg ik een online coachingstraject bij Roos. De reden dat ik voor een online traject heb gekozen, is dat ik niet in de buurt woon en dus niet in de gelegenheid ben om face-to-face sessies bij Roos te volgen.

Het online coachen van Roos bevalt mij zeer goed. De reacties van Roos zijn zeer uitgebreid. Roos stelt veel prikkelende en diepgaande vragen, waardoor ik tot veel inzichten ben gekomen. En dat niet alleen. Door de inzichten en bewustwording stel ik mij nu al anders op, ga ik anders met dingen om en heb ik meer begrip voor mijzelf gekregen. Ik heb dus concreet resultaat en dat ging al heel snel”.