“Sinds ik mij besef dat ik niet alles kan en moet in het leven, ervaar ik rust, plezier en voldoening. En opluchting, vooral opluchting.”

Ik ben Roos Streumer; Stress Counsellor en Trainer én natuurlijk trotse eigenaresse van Mentaal Onderhoud. Hiervoor ben ik werkzaam geweest als psychiatrisch verpleegkundige, klantmanager werk, trajectbegeleider sociale activering en re-integratiecoach.

Ik wist al jong wat ik wilde. Als meisje van 17 jaar had ik al de drive om het leven van mensen met problemen makkelijker en overzichtelijker te maken. Ik las werkelijk alles wat los en vast zat over psychologie: “Waarom doen mensen wat ze doen en wat drijft hen?”. En boeken van Yvonne Keuls, ook die verslond ik. Mijn besluit stond vast; Ik moest en zou met mensen aan de slag.

Mensen adviseren, ondersteunen en coachen tijdens een persoonlijk of professioneel veranderproces is dan ook de rode draad binnen mijn loopbaan.

In 2010 ben ik gestart met mijn opleiding tot stress counsellor. In eerste instantie als bijscholing om mijn werk als re-integratiecoach meer verdieping te geven. Tijdens deze opleiding kwam een oude wens boven drijven. Als jonge meid (tijdens de studie psychologie) wilde ik niets liever dan werken in mijn eigen praktijk. Deze wens is altijd blijven sluimeren.

Ik heb tijdens mijn loopbaan veel persoonlijk en arbeidsgerelateerd leed gezien. Ook mijn eigen (werkend) leven kent, zoals ieders leven, een variatie aan “ups en downs”. Door eigen levenservaring en mijn “rugzak” vol verhalen en ervaringen van patiënten en cliënten en vooral hoe ik hier mee omga, heb ik als professional en als mens een enorme groei doorgemaakt. Tijd om een eigen praktijk op te starten. In 2012 heb ik mijn diploma behaald, Mentaal Onderhoud werd een feit.

“Ik heb geleerd dat een zoektocht naar de verbeterde versie van mijzelf en allerlei strategieën om grip te krijgen op mijn leven juist averechts werken.”

Wat wel werkt is terug gaan naar mijn essentie, “back to basic” dus. Voor mij betekent dit dat ik steeds terug ga naar mijzelf. Ik sta stil bij mijzelf en bij mijn situatie; Wat wil ik? Wat zijn mijn behoeften en verlangens? Aan wat en wie wil ik mij verbinden? Wat is werkelijk van waarde in mijn leven? Wat vind ik echt belangrijk? Dit geeft inzichten in mijzelf en vooral veel realiteitszin. Je kan en moet nu eenmaal niet alles doen het leven. Je mag keuzes maken. En duidelijk hierover zijn, niet alleen naar jouw omgeving, maar vooral naar jezelf.

Maar hoe doe je dat? Hoe krijg je meer rust en eenvoud in het leven zonder de realiteit uit het oog te verliezen? Hoe vind je meer balans hierin? Dat wil ik jou graag leren in mijn praktijk.

Uit persoonlijke en vooral professionele ervaring weet ik dat een veranderproces niet makkelijk is. Ook dit gaat met “ups en downs”. Veel mensen geven op als het lastig en confronterend wordt. Het is menselijk om op de oude voet verder te gaan, omdat dit vertrouwd is. Juist op deze momenten ervaren cliënten mijn begeleiding als een enorme meerwaarde.

“Op het moment dat ik je een spiegel voorhoud, houd ik jouw hand vast zodat je je veilig genoeg voelt om daarin te kijken”.

Om mijn werk professionele inhoud te geven heb ik de benodigde erkende opleidingen en cursussen gevolgd. Omdat je nooit uitgeleerd bent, staat professionele en persoonlijke ontwikkeling nog met regelmaat op mijn agenda.

Als counsellor moet ik voldoen aan de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) door aangesloten te zijn bij een erkende geschillencommissie. Dit heb ik gerealiseerd via de beroepsvereniging Nibig onder registratienummer 527 575.

En wat meer over mijzelf

Ik ben in 1973 geboren in Utrecht. Op dit moment woon en werk ik in Amstelveen waar ik samenwoon met mijn vriend Dirk. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te lezen, uit eten te gaan en te shoppen. Ik ben een echt stadsmeisje, ik houd wel van wat drukte en vertier. Mijn andere passie is dans, ik doe redelijk fanatiek aan klassiek ballet, spitzen en moderne dans. Verder kun je mij wakker maken voor melkchocolade, flauwe humor, een lekker glas wijn en een goed gesprek over iets of juist over helemaal niets.