Laat perfectionisme jou niet belemmeren, maar laat het voor jou werken, zodat je weer de rust en tijd hebt voor wat echt belangrijk is in jouw leven.

Herken je dit?

“Perfectionisme. Het kost je energie, tijd en je twijfelt aan jezelf en/of aan je prestaties wat dan weer je zelfvertrouwen kost. Nooit is iets echt af, want het kan altijd beter. Je bent vaak bezig met het “repareren” van iets wat niet kapot is. Je bent aan het verbeteren wat eigenlijk al goed is. Je neemt veel verantwoordelijkheden op je, meer dan je feitelijk hebt en aankunt. En je wilt alles onder controle houden, anders gaat het echt mis.

Misschien blokkeer je juist, want je begint pas echt ergens aan als je zeker weet dat je geen fouten gaat maken. Je werkt of studeert onder je niveau, want dit niveau kun je in ieder geval aan. Niemand ziet wat je werkelijk in huis hebt, want dit laat je niet zien omdat je bang bent om te falen, om door de mand te vallen. Ergens baal je hier goed van, want wat laat je eigenlijk veel liggen in het leven”. 

Even op een rijtje:

 • Je stelt hoge eisen aan jezelf
 • Je bent zelden of nooit tevreden met jezelf, met wat je doet en jouw resultaten
 • Goed is niet goed genoeg
 • Je wilt alles onder controle houden
 • Je mag geen fouten maken, dat kun je je niet permitteren
 • Je bent bang niet te voldoen aan de eisen van de buitenwereld, dat maakt je onzeker
 • Je laat je leiden door wat anderen van jou vinden
 • Je wilt niet falen, daarom stel je dingen eindeloos uit, begin je nooit écht ergens aan en werk/studeer je onder jouw niveau
 • Je werkt keihard, net zolang tot het perfect is. Dit kost je eigenlijk heel veel energie en tijd.
 • Je moet de perfecte hulpverlener, werknemer, coach, partner of ouder zijn…
 • En wist je dat perfectionisme oorzaak kan zijn van stressklachten, burn-out en slapeloosheid?

Stel je eens voor, je laat je niet meer belemmeren door perfectionisme.

Hoe zou jouw leven er dan uitzien? Neem je dan eindelijk die risico’s die je nu niet durft te nemen? Heb je dan eindelijk rust en tijd voor wat en wie echt belangrijk voor je zijn? Durf je dan jouw eigen keuzes te maken? Laat je dan los wat jou belemmert, de regeltjes die je jezelf oplegt, alles wat moet? Hoe zou het zijn voor jou?

Veel mensen die ik ontmoet in mijn praktijk hebben last van hun perfectionisme. En als echte perfectionist weet ik als geen ander hoe dit je kan belemmeren in het leven. Ik wilde vooral de perfecte hulpverlener zijn. Om dit te bereiken ging ik keihard over mijn eigen grenzen heen, met ernstige stressklachten en gezondheidsproblemen als gevolg.

Als ervaringsdeskundige en therapeut heb ik geleerd hoe ik mijn perfectionisme de baas ben, zodat ik eindelijk de rust in mijn hoofd heb om te doen wat echt belangrijk voor mij is. Dit is zo waardevol voor mij, dat ik dit graag aan anderen wil leren tijdens de workshop of individueel traject “Perfectionisme de Baas”.

Individuele Workshop:

Een Individuele workshop is een goede keuze als je een langer traject met meerdere sessies teveel vindt, maar wel een eerste stap belangrijke stap wilt zetten om regie te nemen over jouw perfectionisme.

Je kunt deze workshop ook volgen als start van een langer traject bij mij of bij een andere counsellor, psycholoog of coach.

Ook is een Individuele Workshop geschikt als je al elders in traject bent (bij een psycholoog, counsellor of coach) en een andere, frisse blik op jouw perfectionisme wilt. Je gaat na deze workshop dan weer verder bij jouw vaste hulpverlener met nieuwe ideeën en inzichten.

 • Het individuele traject “Perfectionisme de Baas” gaat op afspraak.
 • Waar: Fideliolaan 47 te Amstelveen
 • Het bestaat uit één lange sessie van 3 uur of 2 sessies van 1,5 uur
 • Voor wie: Volwassenen vanaf 18 jaar.
 • Investering: € 97,50 incl Btw.
 • Inclusief hand-out/ werkboek om thuis alles rustig na te lezen en aan de slag te gaan.
 • Een afspraak maken kan via het contactformulier
 • Of je reserveert hier makkelijk en snel online deze Individuele Workshop. Een kennismakingsgesprek is niet nodig!

Wat deelnemers zeggen over de workshop:

Heel erg bedankt voor de fijne workshop over perfectionisme vandaag. Er zijn echt kwartjes gevallen. Dit is de tweede workshop die ik bij je volg en kan niet anders zeggen: een workshop bij jou is echt een aanrader!” – Erica

Onlangs volgde ik bij Roos de workshop ‘Perfectionisme de baas’. Je merkt dat Roos veel expertise heeft, zowel uit boeken als uit haar coachingspraktijk. Ze brengt het op een interactieve manier met respect en aandacht voor de deelnemers. De workshop was goed in evenwicht, theoretische kennis over (on)gezond perfectionisme en oefeningen voor meer inzicht in jezelf in relatie tot perfectionisme. Kortom, zeer waardevol deze 3 uur durende workshop. Kan ik iedereen aanraden die worstelt met ongezond perfectionisme”- Michal

Meer lezen over perfectionisme? Lees mijn blog “Wat is het verband tussen slapeloze nachten en perfectionisme”