Perfectionisme de Baas – Workshop

vrouw-stressKrijg grip op je perfectionisme en de regie op je leven weer terug

Tijdens mijn workshop over perfectionisme zeg ik altijd “Zet je angst om in MOED in plaats van MOETEN”. Dit zet altijd tot nadenken.

We leven tegenwoordig in een perfectionistische wereld die veeleisend is en ook moeten we steeds meer van onszelf. Maar stel je voor dat we de moed hebben om meer risico’s te nemen en te doen wat we willen. En dat we ook de moed hebben om mild te zijn naar onszelf en begrip te hebben voor onszelf….

Zaterdag 24 maart 2018 van 10.00 – 13.00 uur: “Workshop Perfectionisme de Baas”

Herken jij je in de volgende gedachten?
– Ik stel vaak hoge eisen aan mijzelf.
– Ik ben zelden of nooit tevreden met mijzelf, met wat ik doe en/of met mijn resultaten.
– Goed is niet goed genoeg.
– Ik wil altijd alles onder controle houden.
– Ik wil en mag geen fouten maken, dat kan ik mij niet permitteren.
– Ik ben bang niet te voldoen aan de eisen van de buitenwereld, dat maakt mij onzeker.
– Ik laat mij leiden door wat anderen van mij vinden.
– Ik wil niet falen, daarom stel ik eindeloos dingen uit, begin ik er nooit echt aan of werk/studeer ik eigenlijk onder mijn niveau.
– Ik werk keihard, ik ga net zolang door tot het echt perfect is. Dit kost mij eigenlijk enorm veel tijd en levert mij veel stress op.

Perfectionisme kan een bron zijn van stress en onzekerheid. Het kost je tijd, je zelfvertrouwen en energie. Het belemmert je in het dagelijks (werkend) leven. Vervelende stress-klachten liggen op de loer.

En wist je dat mensen die geneigd zijn tot perfectionisme veel meer kans hebben op het ontwikkelen van een burn-out?

Stel je voor dat je je niet meer laat belemmeren door jouw perfectionisme? Hoe ziet jouw leven er dan uit? Neem je dan eindelijk de risico’s die je nooit hebt durven nemen? Krijg je dan eindelijk de rust en ruimte voor dingen die je echt leuk vindt en voor mensen die echt belangrijk voor jou zijn? En durf je dan eindelijk vol zelfvertrouwen jouw eigen keuzes te maken?

De eerste stap om perfectionisme de baas te worden is om meer te weten over perfectionisme ; wat is het eigenlijk en waar komt dit vandaan? Door meer inzicht te hebben in hoe dit bij jou zit, kun je de eerste stappen nemen om een ander perspectief te ontwikkelen op jouw perfectionistische gedrag en op jouzelf.

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in wat perfectionisme eigenlijk is en welke vormen er zijn. En ik neem je mee in een overzichtelijk stappenplan waarin ik je leer beter om te gaan met perfectionisme, zodat het jou minder in de weg zit. Je kunt direct met dit plan aan de slag.

Wanneer: Zaterdag 24 maart 2018
Tijd: van 10.00 – 13.00 uur
Waar: Zolderpraktijk van Mentaal Onderhoud, Fideliolaan 47 te Amstelveen (je moet 2 trappen op!)
Voor wie: Volwassenen vanaf 18/19 jaar.

Meer informatie of wil je je aanmelden? Stuur mij een mail via info@mentaalonderhoud.nl of een bericht via het contactformulier