Over mij

Ik ben Roos Streumer (1973), sinds 2012 trotse eigenaresse van Mentaal Onderhoud.

Mijn LinkedIn profiel voor mijn gedegen opleidingsachtergrond en uitgebreide werkervaring. Ik heb oa de inservice opleiding tot psychiatrische verpleegkundige (B-opleiding), 2-jarige erkende counsellingsopleiding en training tot slaapcoach gevolgd. Daarnaast heb ik verschillende certificaten met betrekking tot professionele begeleiding bij psychische en psychosociale problematiek behaald via RINO Amsterdam.

In mijn praktijk bied ik stress & burn-out counselling, psychosociale hulp bij perfectionisme, faalangst en het vergroten van zelfvertrouwen/ zelfcompassie en slaapcoaching. Ook kloppen steeds meer mensen aan voor een ontspannende en verkwikkende voetmassage. Een interesse die een beetje doorslaat, maar uitstekend past binnen mijn aanbod.

“Ik help en inspireer je meer uit je dag én nacht halen. Niet door meer te willen of te doen, maar juist door meer (los) te laten”.

De huidige tijd stelt hoge eisen aan ons. We moeten veel bereiken, sterk en gelukkig zijn. Een maakbaar streefleven met een continue zoektocht naar de verbeterde versie van onszelf. Alles uit het leven halen, is het motto. Dat klinkt heel mooi, maar is dit ook zo? Laten we ons niet teveel opjagen en meeslepen door deze hectische en veeleisende maatschappij? Eisen we niet teveel van onszelf?

Ik maak mij zorgen. Want de prijs die we hiervoor betalen is hoog. Je gaat over je grenzen heen, je ervaart een “versnipperd” leven, je slaapt slecht, je wordt onzeker en je ontwikkelt keuzestress, faalangst en stressklachten. Een burn-out, overspanning of andere stress gerelateerde aandoeningen liggen op de loer. En dat is zonde. Want ik weet zeker dat we minstens net zulke mooie dingen kunnen bereiken en beleven als we niet zo veeleisend zijn en ontspannen in het leven staan.

“Hoe kun je vorm geven aan jouw leven in een maatschappij die enerzijds zoveel vrijheid kent en mogelijkheden biedt, maar anderzijds veeleisender en complexer is dan ooit? Hoe kun je omgaan met de onzekerheden en tegenslagen die het leven nu eenmaal met zich meebrengt?”

In mijn praktijk vind je een plek waar ik je help ontspanning, rust en richting te vinden in het dagelijks leven.

Samen ontdekken we wat belangrijk voor jou is en hoe je een milde houding ten opzichte van jezelf kunt ontwikkelen. We kijken ook hoe jouw verleden jouw heden negatief bepaalt en hoe dit te doorbreken. Je merkt dat je meer energie krijgt en dat je weer oprechte aandacht hebt voor wie en wat er werkelijk toe doet. Je ontwikkelt meer veerkracht zodat je ontspannen en daadkrachtig met stressvolle (werk-) situaties omgaat.

En je ontdekt hoe je meer uit je nacht haalt. Want goed slapen is de basis voor een gezond, energiek en tevreden leven. Ieder traject is maatwerk.

Ik snap heel goed dat het een grote stap is om hulp in te schakelen.

Want eigenlijk vind je dat je je eigen problemen moet kunnen oplossen, al weet je dat dit eigenlijk niet meer lukt. Daarom start ik ieder traject met een kosteloos en vrijblijvend gesprek om op een ontspannen manier kennis met elkaar te maken. Koffie, thee en een goed gesprek staan voor jou klaar! Interesse? Maak een afspraak via het contactformulier  , maak online een afspraak of bel 06 33 05 25 45.

Wat anderen over mij zeggen (meer referenties):

  • “Opvallend is dat Roos al snel in het traject met kleine dingen komt die echt helpend zijn. Ze laat je buiten je eigen kaders denken door bepaalde vragen te stellen. Ze leert je hierdoor oplossingsgericht denken”.
  • “Roos stelt veel prikkelende en diepgaande vragen, waardoor ik tot veel inzichten ben gekomen. Door deze inzichten en bewustwording stel ik mij anders op, ga ik anders met dingen om en heb ik meer begrip voor mijzelf gekregen. Ik heb dus concreet resultaat”.
  • “Je merkt dat Roos veel expertise heeft, zowel uit boeken als haar praktijk. Ze brengt het op een interactieve manier met respect en aandacht voor de deelnemers. Zeer waardevol, deze workshop”.

Mijn professionele achtergrond

 Als jong meisje van 17 wist ik het al; Ik wilde mensen helpen om hun problemen makkelijker en overzichtelijker te maken. En ik verslond boeken en artikelen over psychologie: “Waarom doen mensen wat ze doen?”, dit fascineert mij tot de dag van vandaag nog enorm (ik verslind nog steeds boeken en artikelen hierover). En hoe kan ik mensen op een juiste manier helpen?

Want ik vond en vind: “Niemand met problemen hoeft er alleen voor te staan”.

Al jong begreep ik de kracht van écht luisteren en oprechte aandacht. Geen wonder dat ik voor de universitaire studie psychologie koos. Helaas gooide het vak statistiek roet in mijn toekomstdromen; Een eigen psychologenpraktijk met een prachtige lichtinval. Ik heb dit idee toen echt los moeten laten. Dit was niet makkelijk voor mij.

Mijn loopbaan kreeg een wat andere wending dan verwacht. Na de nodige opleidingen heb ik gewerkt als  psychiatrisch verpleegkundige, klantmanager en trajectbegeleider sociale activering & zorg en re-integratiecoach. Gelukkig stond mijn werkend leven wel in het teken van het begeleiden en ondersteunen van mensen.

Het is altijd weer mooi om te zien hoe iemand zijn of haar leven weer oppakt, weer opbloeit en groeit.

Als re-integratiecoach deed ik op verzoek van psychologen steeds vaker het voortraject voor mensen met stress en burn-out klachten (vanwege de wachtlijsten). Bij mij ging dat vlammetje van vroeger weer branden.

“Dit is toch wat ik eigenlijk wil doen?”

Dus ben ik in 2010 gestart met de 2-jarige, erkende opleiding tot stress counsellor. Ik merk dat ik met het bundelen van mijn verschillende opleidingen, werkervaring, levenservaring en ervaringsdeskundigheid echt een verschil kon en kan maken voor mijn cliënten.

Tijdens de crisis verloor ook ik mijn baan. Met mijn diploma stress counselling (via SCN heb ik deze 2-jarige erkende opleiding gevolgd) net op zak ben ik in september 2012 gestart als zelfstandig counsellor. Een cadeau aan mijzelf; Eindelijk een eigen praktijk met een prachtige lichtinval. Eindelijk de adviezen van menig manager en psycholoog waarmee ik heb gewerkt opvolgen; Eindelijk doen waar ik volgens hen echt goed in ben; Het begeleiden van mensen met psychosociale klachten/problemen.

In januari 2018 heb ik ook de erkende opleiding slaapcoaching (A Plus opleidingen) mogen toevoegen aan mijn opleidingen en trainingen! En ik heb in 2018 ’n training gevolgd (IMAS Trainingen) om jou ’n ontspannende Indonesische Voetmassage (Pitjit Kaki) te geven. Dit omdat niet iedereen therapie nodig heeft, maar wel ontspanning.

Ik houd van:

  • Mijn vriend Dirk. Vanwege deze liefde ben ik in 2009 van mijn geliefde Utrecht naar Amstelveen verhuisd.
  • Klassiek ballet, moderne dans en spitzen. Minimaal één keer per week ben ik aan de barre te vinden.
  • Melkchocolade, flauwe humor, een lekker glas wijn en een goed gesprek over iets of juist helemaal niets.

Als counsellor moet ik voldoen aan de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) door aangesloten te zijn bij een erkende geschillencommissie. Dit heb ik gerealiseerd via de beroepsvereniging Nibig onder registratienummer 527 575.