Nieuwsbrief

NWSBRF februari 2022

De eerste maand van 2022 ligt alweer achter ons. Wat mij betreft is januari niet de meest fijne maand. Ik vind het vaak donker, saai en het duurt nog zo lang voordat het voorjaar wordt. Maar ach, op het moment dat ik dit schrijf hebben we fantastisch weer (weekend!!). Het is droog, ik zie allemaal sneeuwklokjes opkomen en…het licht wordt al anders, echt! Ik zit bomvol energie!

Inhoud Nieuwsbrief

  • Wijziging openingstijden
  • Vergroot je Veerkracht met ACT
  • Vooruitblik 2022; Mijn Projecten

Wijziging Openingstijden

In verband met een opdracht is Mentaal Onderhoud tijdelijk op de donderdagen gesloten. Uiteraard kun je wel op de andere werkdagen terecht. Wil je van een plekje verzekerd zijn, reserveer dan snel, want het is redelijk druk op dit moment. En ik ontvang maar een beperkt aantal mensen per dag.  


Vergroot je Veerkracht met ACT

Afgelopen januari is iemand vol nieuwsgierigheid aan deze individuele training begonnen. De training is op basis van Acceptance and Commitment Therapy (3e generatie gedragstherapie). Ik bied deze methodiek ook in mijn reguliere sessies, naast andere invalshoeken en methodieken. Deze training is echt gebaseerd op ACT (spreek uit ékt) en is bedoeld voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Of als start van een langer traject.

De komende tijd wil ik graag mooi vormgegeven hand-outs schrijven die ik na iedere trainingssessie kan opsturen.


Vooruitblik februari 2022

Tsja, ik heb nog niet echt wilde plannen voor mijn praktijk deze maand. Voorlopig staat deze maand nog in het teken van het weer terugvinden van mijn ritme binnen mijn dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast zal mijn aandacht gaan naar de allereerste stapjes van een aantal grotere projecten.

Project 1: Interactieve webinars via Zoom

Yep, je leest het goed. Ik mis het geven van trainingen en alhoewel ik dit liever offline doe, ben ik mij wel bewust van de voordelen van online. Ik heb nul ervaring hiermee. Maar zoals Pipi zegt “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”.. En zo niet, dan ben ik weer een ervaring rijker en een stukje wijzer. Eerst maar eens een zoom-account aanmaken.

Project 2: Platform voor professionals “Psychosociaal Portaal”

Hier ben ik al maanden, nee, jaren mee bezig. Helemaal in mijn uppie in mijn hoofd. Nul actie. Dit is voor het eerste dat ik hier iets over uit naar de buitenwereld (op 3 mensen na). Ik heb het voornemen om een platform op te zetten voor goed opgeleide onafhankelijk (en uiteraard register) counsellors en psychosociaal therapeuten. Hier zit een verhaal achter, waar later meer over. Eerst een eerste stap zetten; Een Facebook Groep.

Project 3: Professionele ontwikkeling

Dit jaar ben ik 25 jaar mensenwerker en 10 jaar gediplomeerd counsellor en therapeut. Allemaal jubeltjes komend najaar! Dat betekent niet dat ik het allemaal wel weet ondertussen. Mijn vak vraagt om een continue ontwikkeling. Dit jaar kies ik voor zelfstudie. Ik heb al een behoorlijke lijst met boeken en artikelen.

Een aantal van de boeken die ik lees, zijn ook voor jullie interessant. Ik schrijf daar mini reviews over en deel die op Social Media. Interesse? Volg mij gerust op Facebook, Instagram en LinkedIn.


Deze projecten en al het verdere moois wat daar uit voortvloeit, wil ik echt ruimte en tijd geven. Zo staat straks iets gedegens. Want haastige spoed is zelden goed. Kleine stapjes zeg ik dan tegen mijzelf, kleine stapjes nemen… En dan kom ik vanzelf waar ik zijn wil.


Ik ben Roos Streumer (psychosociaal therapeut, counsellor en masseur) en in mijn praktijk in Amstelveen bied ik je een plek waar je weer rust, richting en regie in het dagelijks leven terugvindt. Niet door meer te moeten (doen), maar juist door meer (los) te laten of anders vast te houden.

Met beide voeten sta ik op de grond. Ik werk diepgaand als dit kan, ik ben pragmatisch als dit nodig is en ik gebruik humor als dit gepast is. Het is vooral belangrijk dat je hier een plek vindt waar je je vertrouwd voelt.

Inmiddels heb ik 25 jaar werkervaring als begeleidings- en gedragskundige (GGZ, Sociaal Domein en complementair) en leer ik nog dagelijks bij.

Wil je geen enkel artikel missen? Volg mij op Facebook, LinkedIn of Instagram.

Heb je vragen over dit artikel of vragen of interesse in mijn begeleiding/massage? Stuur gerust een mail naar: info@mentaalonderhoud.nl of gebruik het contactformulier


Reacties