Hulp bij slapeloosheid – Slaapcoaching

Gaan slapen is geen afsluiting van de dag, maar het begin van een nieuwe dag.

 • Heb je moeite om in slaap te vallen? Wat je ook doet?
 • Word je ’s nachts steeds wakker? Frustreert dit je?
 • Pieker je ’s nachts veel? Zie je zelfs tegen de nacht op?
 • Word je niet uitgerust wakker? Sleep je jezelf door de dag heen?
 • Vind je dat jouw slaappatroon afwijkt en levert dit problemen op?

Als je jezelf  hier in herkent weet je hoe belangrijk het is om goed te slapen. Een gezonde nachtrust is het vertrekpunt om de nieuwe dag uitgerust en verfrist te beginnen. En gezond slapen, dat begint al overdag! Wat je overdag doet of juist laat is van invloed op een gezonde nachtrust.

Slapen is een eerste levensbehoefte, net als eten en drinken. Het is ook veel belangrijker voor onze fysieke, mentale en emotionele gezondheid dan wij denken. We zijn daar nooit zo mee bezig, totdat je slecht slaapt. Dan voel je hoe belangrijk dit is. Ook op de lange termijn is een gezonde nachtrust van belang. Wist je dat er steeds meer verband wordt gelegd tussen een ongezonde nachtrust en het ontwikkelen van depressieve klachten, een burn-out en  overgewicht? Ook is ontdekt dat gezond slapen positieve invloed heeft op het herstel van ziekten.

Ik wil je graag helpen om meer uit je nacht te halen, zodat jij weer meer uit je dag kunt halen.

Vicieuze Cirkel doorbroken -“Na veel slechte nachten heb ik besloten om naar een slaapcoach te gaan. Na een paar gesprekken met
Roos is er een omslag gekomen in mijn slaap gedrag. Roos heeft me geholpen in te zien dat je invloed hebt op je slaapgedrag en dat alleen al geeft lucht. Ik ben erg blij dat ik deze stap heb genomen en raad het ook iedereen aan die ,om wat voor reden dan ook , met een slaapprobleem rond loopt naar een slaapcoach te gaan. Voor mij waren 3 afspraken al genoeg om de cirkel te doorbreken. Een echte aanrader!”- Machteld (doktersassistente)

Wat kun je verwachten?

 • Als eerste maken we een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek. We maken kennis onder het genot van een kopje koffie of thee. Jij kunt vertellen over jouw slaapproblemen, wat je verwachtingen zijn en ik leg uit wat ik voor jou kan betekenen.
 • Als je verder wilt ga je naar huis met een afspraak voor een intake met daaraan gekoppeld slaapeducatie en een slaap-waakdagboek die je enkele dagen gaat bijhouden.
 • Tijdens de 90 minuten durende intake ga ik samen met jou verkennen waar de schoen wringt. Ook krijg je uitgebreide slaapeducatie. Dat is zo interessant, daar val je niet bij in slaap! Aan het einde van de intake ga je naar huis met een eerste plan van aanpak.
 • Na de intake is het voor de meeste mensen voldoende om nog 2 keer terug te komen voor een vervolggesprek. We evalueren het plan, we schaven het bij en we veranderen dit waar nodig is. De puntjes worden op de i gezet.
 • Het kan zijn dat jouw slaapprobleem onderdeel is van een groter geheel. Is er een verband met stress-klachten, een moeilijke (werk-)situatie in jouw leven, perfectionisme of burn-out klachten, dan is er een combinatie mogelijk met counselling.
 • Vermoed ik dat de oorzaak fysiek is, dan bespreek ik dit met jou en zal ik advies geven over passende hulp.

Hoe kan je je aanmelden?

Een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek kun je hier online boeken!

Of stuur mij via het contactformulier een bericht of bel 06 33 05 25 45.  Bij geen gehoor kun je mijn voicemail inspreken of een berichtje sturen.

Steeds meer werkgevers en soms ook uitkerende instanties gaan over op een (gedeeltelijke) vergoeding.

Meer lezen over slapen:

Om jou te helpen heb ik speciale, erkende bijscholing gevolgd. Opleiding is door A plus opleidingen ontwikkeld. Zij hebben intern mee gelopen, alle ruimte gekregen en kennis van specialisten mogen ontvangen ( wetenschappelijke onderbouwingen) in het MZG Slaap-Waakkliniek.