Burn-out coaching in Amstelveen

burn-out coaching in amstelveenVan burn-out naar voluit leven vol energie en zelfvertrouwen.

Je vindt het moeilijk te bevatten. Je probeert het tij nog te keren, maar je grijpt naar handvatten die er niet zijn. Misschien heb je zelfs hier de moed niet meer voor. Je voelt je opgejaagd, moe, uitgeput. Wat nu? Hieronder vertel ik je meer over burn-out coaching in Amstelveen.

Je hebt een burn-out of je bent overspannen. En je ziet tegen van alles op. Ook pieker je je suf. Het maakt je onzeker. En je voelt je schuldig en je schaamt je ergens ook wel. Hoe kom je hieruit?

Duurzaam herstellen van burn-out of overspannenheid

Om vol zelfvertrouwen en energie terug te keren naar voluit leven, is het belangrijk dat je duurzaam herstelt. Het zorgt ervoor dat je weer energie krijgt om te doen wat voor jou belangrijk is.

Duurzaam herstellen vraagt om professionele begeleiding, tijd en een goed doordacht herstelplan. Bij Mentaal Onderhoud bestaat dit grofweg uit 4 fasen.

Fase 1: Herstel van energie en fysieke conditie

Tot rust komen is nu belangrijk! Hiervoor is het nodig dat je jouw situatie aanvaardt, zo kun je toegeven aan wat je nodig hebt. Ik help je hier op een concrete manier bij. Zodra je meer energie hebt en je fysieke herstel is ingezet, leg ik je steeds meer uit over stress, overspannenheid en burn-out.

Fase 2: Oorzaken, instandhouders en patronen doorbreken

Hoe ben je in een burn-out of overspannenheid terecht gekomen? Welke gedragspatronen zijn verantwoordelijk voor jouw situatie? Hoe zijn deze patronen bij jou ingesleten en hoe ga je deze doorbreken? We brengen in kaart wat de oorzaken, instandhouders en oplossingen zijn.

Fase 3: Re-integratie, terug naar de werkvloer

In eerste instantie is het belangrijk om weer werkritme op te bouwen. Wanneer het kan, ga je ook de werkinhoud opbouwen. Je gaat het geleerde in de praktijk brengen. Soms krijgt re-integratie een ander karakter, bijvoorbeeld als je niet terug kunt of wilt naar je oude functie en/of werkgever.

Fase 4: Met follow up sessies de puntjes op de i zetten

Ooit zei een cliënt: “Nu begint het pas echt, nu heb ik je juist hard nodig. Juist nu ik mij goed voel, trap ik zo weer in valkuilen die mij terug bij af brengen”. En ze heeft gelijk. Je hebt energie en je staat weer midden in het leven. Hierdoor kun je juist diepgaand en reflectief werken. Zo voorkom je terugval.

burn-out caching AmstelveenReview van Kim (26, toegepast psycholoog): “Voor ik bij Roos kwam twijfelde ik, want ik vond het eng om met mijzelf aan de slag te moeten. Ik was al bij een psycholoog geweest, zonder succes. Het was vooral confronterend om toe te geven dat ik zélf hulp nodig had. Dat niet lukte om dit alleen op te lossen.

Ik voelde mij hier op mijn gemak, waardoor ik persoonlijke dingen kon delen. Binnen deze veiligheid konden we “koers gaan bepalen”. In gesprekken werd duidelijk in welke vicieuze cirkel ik mij bevond. En het werd helder wat nu eigenlijk echt ten grondslag lag aan mijn situatie.”

Roos Streumer

Als counsellor sta ik met beide voeten op de grond. Ik werk diepgaand als dit kan, ik ben pragmatisch als dit nodig is en ik gebruik humor als dit gepast is. Ik werk met 3 pijlers: rust, richting en regie. En ik vind het vooral belangrijk dat je hier een plek vindt waar je je vertrouwd voelt. Koffie, thee en een goed gesprek staan voor je klaar.

Je bent welkom voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.

Leesvoer: